OTS: Behaj lesmi Topoľčianky kvôli prasačiemu moru nebudú 11. mája

TASR, 26. apríla 2024 12:20

OTS: Behaj lesmi Topoľčianky kvôli prasačiemu moru nebudú 11. mája. Preteky sa presúvajú s novým termínom

Bratislava 26. apríla (TASR/OTS) - Druhou zastávkou seriálu Behaj lesmi v Topoľčiankach plánovanou na 11. mája 2024 narušila nákaza afrického prasačieho moru. Preteky tak nie je možné z hygienických dôvodov v pôvodnom termíne usporiadať. Registrovaní pretekári o svoje peniaze neprídu. Štartovné sa automaticky prevedie na nový termín a do novej lokality v septembri, ale organizátori zároveň ponúkajú preregistráciu zdarma na ľubovoľné preteky v rámci série Behaj lesmi 2024 a 2025.

Organizátorom seriálu Behaj lesmi bolo odobrané povolenie potrebné k usporiadaniu bežeckých pretekov v Topoľčiankach tesne pred otvorením sezóny, ktoré sa uskutoční už túto sobotu na Devíne. Stalo sa tak na základe rozhodnutia Topoľčianskeho okresného úradu, ktorý na žiadosť Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Topoľčany zakázal vstup do lesa v postihnutých oblastiach, medzi ktoré patrí práve aj Behaj lesmi Topoľčianky.

Za zrušené preteky bude ešte v tejto sezóne ponúknutá náhrada v podobe nového eventu v septembri. Existuje totiž predpoklad, že sa situácia v Topoľčiankach nemusí do septembra zlepšiť natoľko, aby bolo možné preteky usporiadať a teda je v hre úplne nová lokalita. Pretekári sa tak pravdepodobne pozrú do zatiaľ nepreskúmaných končín a budú mať možnosť zažiť v rámci seriálu aj ďalšiu, neopakovateľnú a unikátnu, premiéru.

“Bližšie informácie budú k dispozícii, keď bude stanovený presný náhradný termín a nová lokalita. Aj keď nás, ako organizátorov Behaj lesmi vzniknutá situácia mrzí, tak pevne veríme, že preteky v náhradnom termíne a úplne novej lokalite okorenia celú sériu, ktorá sa zatiaľ stále rozrastá a v tejto sezóne má 7 pretekov v prírode”, povedal za organizátorov Pavel Krupička. Kto sa na Topoľčianky tešil a chce vyraziť do lesa čo najskôr, tak má možnosť po Devíne a to už 8. júna v tohtoročnej novinke - Slovenskom raji. Bližšie informácie a registrácie nájdete na webových stránkach www.behajlesmi.sk.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring