OTS: Huawei predstavuje na 26. svetovom energetickom ...

TASR, 29. apríla 2024 9:47

OTS: Huawei predstavuje na 26. svetovom energetickom kongrese inteligentné distribučné riešenie

Rotterdam 29. apríla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Huawei predstavuje na 26. svetovom energetickom kongrese (World Energy Congress) v Rotterdame svoje inovatívne inteligentné distribučné riešenie (IDS). Systém IDS, vyvinutý v spolupráci s partnermi v ekosystéme, rieši najnaliehavejšie výzvy v odvetví elektrickej energie vrátane vysokých strát pri prenose, nespoľahlivých služieb a problémov v dôsledku riadenia nových energetických záťaží.

Pri riešení týchto výziev sa energetické spoločnosti obracajú na digitálne riešenia, ktoré využívajú siludát, konektivity a automatizácie. Digitalizácia distribučnej siete elektrickej energie – často označovaná ako „záverečný úsek" – je kritickým prvkom modernizácie konvenčnej rozvodnej siete. Tento „posledný úsek" zabezpečuje dodávku elektrickej energie priamo do domácností, podnikov a priemyslu spotrebiteľov. Systém IDS od Huawei využíva najmodernejšie technológie na optimalizáciu distribúcie energie, zvýšenie spoľahlivosti siete a uľahčenie integrácie obnoviteľných zdrojov energie.

„Inteligentné distribučné riešenie spoločnosti Huawei umožňuje energetickým podnikom prejsť od jednobodovej digitalizácie rozvodní energie na vyvíjateľnú, otvorenú a systematickú inteligenciu podporovanú architektúrou. Vďaka otvorenému digitálnemu ekosystému môžeme interne stimulovať kreativitu zdola nahor a externe prinášať zákazníkom priemyselné a medzisektorové možnosti," povedal David Sun, viceprezident Huawei a generálny riaditeľ divízie digitalizácie elektrickej energie Huawei.

Architektúra IDS je postavená na jedinečnej štruktúre „cloud – vedenie – okraj – vedenie – zariadenie", ktorá zahŕňa súkromný lokálny cloud ako digitálny základ, káblové aj bezdrôtové riešenia pre chrbticovú sieť, univerzálnu okrajovú výpočtovú jednotku (ECU) pre úsporné riadenie a vysokorýchlostnú sieťovú komunikáciu (HPLC) novej generácie na strane nízkeho napätia. Tento komplexný prístup umožňuje merateľné pozorovania v reálnom čase, ktoré umožňujú poskytovateľom verejných služieb optimalizovať prevádzku, znižovať náklady a zvyšovať spokojnosť zákazníkov prostredníctvom identifikácie a opravy porúch ešte pred výpadkami elektrickej energie.

Riešenie sa už preukázalo ako efektívne v reálnych aplikáciách, s úspešným nasadením vo viacerých provinciách v Číne, vrátane provincie Shaanxi v spolupráci so spoločnosťou State Grid Shaanxi Electric Power Co., Ltd a partnermi. Riešenie prinieslo revolúciu do prevádzky viac ako 100 000 distribučných transformátorových oblastí, skrátilo trvanie výpadkov a dosiahlo pôsobivú mieru spoľahlivosti napájania. Okrem toho umožnilo bezproblémovú integráciu viac ako 50 000 obytných fotovoltických zariadení a viac ako 1 000 veľkokapacitných 10 kV fotovoltických zariadení dosiahlo 100 % dostupnosť a spotrebu.

„Riešenie poskytuje komplexné a presné snímanie rozvodnej siete, úsporné a prepracované riadenie, včasný a proaktívny zákaznícky servis, ako aj jednoduchšiu a efektívnejšiu prácu pre našich zamestnancov," povedal Zhang Genzhou, riaditeľ IT spoločnosti State Grid Shaanxi. (Pozri video: „Úspešné využívanie inteligentného distribučného riešenia v State Grid Shaanxi.")

Riešenie tiež dosiahlo sľubné počiatočné výsledky testovania v Ázii, Afrike a na Strednom východe, čo dokazuje jeho revolučný potenciál v distribúcii energie v globálnom meradle.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2397510/image_986294_35218757.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring