OTS: Výstava v Chengdu dláždi cestu medzinárodnému obchodu

TASR, 29. apríla 2024 15:43

Chengdu 29. apríla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Medzinárodná záhradnícka výstava 2024 v Chengdu v piatok otvorila brány a prilákala stovky vystavovateľov z viac ako 30 krajín.

Pred podujatím zorganizovalo Centrum otvárania sa a medzinárodnej spolupráce Chengdu (Opening-up and International Cooperation Center) niekoľko seminárov pre miestne podniky a delegácie zo zahraničia, ktoré majú s Chengdu priateľské vzťahy. Vo štvrtok sa skupina z Ľubľany, hlavného mesta Slovinska a partnerského mesta Chengdu, stretla s miestnymi podnikmi, ktoré sa špecializujú na ekológiu a ochranu životného prostredia.

„Sme centru veľmi vďační za pozvánku na stretnutie," povedal Zeng Xi, riaditeľ oddelenia investícií a rozvoja zo spoločnosti Chengdu Environment and Investment Urban Management Service, ktorá je stopercentnou dcérskou spoločnosťou skupiny Chengdu Environment Group.

„Našli sme niektoré oblasti spoločného záujmu medzi našou skupinou a Ľubľanou, ako sú obnoviteľné zdroje, ekologická ochrana a nová energetická fotovoltika," povedal Zeng a dodal, že dúfa vo vytvorenie efektívneho komunikačného kanála medzi oboma stranami pre budúcu spoluprácu.

Dejan Crnek, viceprimátor Ľubľany, povedal: „Máme v úmysle spolupracovať s Chengdu v sektore udržateľnej dopravy. Všetci vieme, že mesto má pokročilý systém automobilov a batérií na vodíkový pohon a dúfame, že sa nám podarí tieto technológie zaviesť do nášho mesta, aby sme zvýšili mestskú prevádzkovú efektívnosť. Po návrate odporučím podniky v Chengdu príslušným oddeleniam a som presvedčený, že sa nájdu príležitosti na spoluprácu."

Centrum vo štvrtok navštívili aj zástupcovia uzbeckého mesta Fergana, ktorí sa stretli s miestnymi podnikmi v oblasti obchodu, hospodárstva, priemyslu a kultúrneho cestovného ruchu. Jedným z účastníkov v Chengdu bola aj spoločnosť Gioneco, developer mestských digitálnych platforiem, ktorý spustil projekty v Uzbekistane.

„Na naše projekty v Uzbekistane sme sa pripravovali od roku 2022 a rozšírili sme sa aj do Fergany," povedal Liu Yong, riaditeľ oddelenia marketingového rozvoja spoločnosti Gioneco. „Očakávame, že s podporou centra získame v blízkej budúcnosti prístup k väčšiemu množstvu medzinárodných zdrojov. Medzitým plánujeme priviesť našich obchodných priateľov z Uzbekistanu do Chengdu, pomôcť miestnym podnikom preniknúť na medzinárodný trh a podporiť bilaterálne obchody."

Azimjon Yuldashev, vedúci oddelenia obchodnej a priemyselnej komory Uzbekistanu v regióne Fergana, vyjadril obdiv k podnikateľskému prostrediu v Chengdu s nádejou, že centrum vytvorí platformu spolupráce s cieľom pomôcť ďalším čínskym spoločnostiam rásť v Uzbekistane a pomôcť uzbeckým firmám vstúpiť na čínsky trh.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2399373/Representatives_Ljubljana_capital_Slovenia_a_twin_city_Chengdu_meet_local.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring