OTS: Chcete začať podnikať?

TASR-OTS, 8. januára 2013 10:16

Bratislava 8. januára (TASR-OTS) -Ak uvažujete o začatí podnikania, môžete tak urobiť viacerými spôsobmi. Buď prostredníctvom založenia živnosti alebo prostredníctvom založenia niektorej z obchodných spoločností. Veľmi časté a obľúbené je v súčasnosti založenie spoločnosti s ručením obmedzeným.

Možno sa pýtate, ktorá možnosť je výhodnejšia, či je to živnosť alebo obchodná spoločnosť. Z dôvodu rovnakého daňového zaťaženia fyzických i právnických osôb je určite výhodnejšie podnikať prostredníctvom obchodnej spoločnosti. Hlavnou výhodou je oproti živnosti to, že za záväzky spoločnosti ručíte len obmedzene do výšky svojho nesplateného vkladu. Obrovskou výhodou je aj to, že obchodná spoločnosť sa dá kedykoľvek predať, a to spravidla so ziskom.

Predstavme si teda, že ideme založiť spoločnosť s ručením obmedzeným. Viete, aký najdôležitejší dokument budete potrebovať, na vypracovanie ktorého nám môže poslúžiť výkonný notebook Lenovo Carbon s tlačiarňou a dobrým, trebárs kompatibilným tonerom? Najdôležitejším dokumentom pri založení spoločnosti je zakladateľská listina alebo spoločenská zmluva. Zakladateľská listina v prípade jedného spoločníka, v prípade viacerých spoločníkov spoločenská zmluva. Jej obsahom musia byť viaceré povinné náležitosti, napríklad obchodné meno a predmet podnikania, ktorým môže byť pokojne predaj lampiónov šťastia, sídlo spoločnosti a iné.

Veľmi dôležitým údajom je obchodné meno. Mnohí práve obchodné meno a jeho zmysel veľmi podceňujú a berú na ľahkú váhu. Myslia si, že je úplne jedno, ako sa bude ich novovzniknutá spoločnosť volať, že to nie je podstatné. Opak je však pravdou. Treba si uvedomiť, že s obchodným menom si vaši klienti budú spájať vás a produkty a služby, ktoré ponúkate, bude to prvé, čo ich v súvislosti s vami napadne, preto tento bod určite netreba brať na ľahkú váhu.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring