LifeSpan Vision Ventures investuje do spoločnosti Matter Bio

TASR, 24. októbra 2023 10:18

Norwalk 24. októbra /PRNewswire/ - Spoločnosť LifeSpan Vision Ventures dnes oznámila investíciu do spoločnosti Matter Bio, holdingovej spoločnosti zameranej na dlhovekosť a zachovanie integrity genómu. Základom filozofie spoločnosti je fakt, že ako starneme, náš genóm je neustále poškodzovaný exogénnymi a endogénnymi zdrojmi. Príležitostne sa chyby prehliadnu a začlenia do DNA vo forme mutácií, štrukturálnych zmien, epigenetického driftu a iných typov straty informácií. Spoločnosť Matter Bio zostavila špičkový tím vedcov a manažérov, aby pomohla čeliť tejto kritickej strate informácií v genóme. Na dosiahnutie tohto cieľa spoločnosť prijala model typu „hub-and-spoke" na dosiahnutie viacerých vedeckých objavov, z ktorých každý zasahuje v kritických okamihoch straty informácií. Matter Bio má k dnešnému dňu pod vedením tri spoločnosti, pričom ďalšie príležitosti sú v štádiu vývoja.

„Matter Bio pokračuje v napredovaní svojich komerčných, klinických a výskumných programov a výnosy z investície Lifespan Vision Venture podporia napredovanie portfólia spoločnosti ku kľúčovým vedeckým a komerčným míľnikom," povedal Chris Bradley, generálny riaditeľ spoločnosti Matter Bio.

Matter Bio očakáva, že v najbližších 12 mesiacoch začne klinické skúšky pre jeden zo svojich programov, ako aj rozšíri program, ktorý už generuje príjmy v oblasti sekvenčného spracovania mutácií jednej molekuly.

Počas experimentu Dr. Jordan B. Burton, vedecký analytik spoločnosti LifeSpan Vision Ventures, uviedol: „Naša investícia do Matter Bio rozširuje naše poslanie podporovať spoločnosti, ktoré sa venujú dlhovekosti a spomaľujú kľúčové faktory starnutia. Tento obchodný model spoločnosti prináša akademickú odbornosť, produktivitu a rámec, ktorý nám dovoľuje plniť poslanie kvantifikácie a zvrátenia poškodzovania DNA s cieľom predchádzať chorobám spôsobeným starnutím a predlžovať zdravý život. Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s takým talentovaným tímom priekopníkov v oblasti genómu a tešíme sa z toho, ako môže spoločnosť predlžovať zdravie tým, že zabráni strate kritických informácií v genóme."

O spoločnosti Matter Bio

Matter Bio, ktorú spoluzakladali vedci svetovej úrovne ako George Church PhD. a Jan Vijg PhD., je holdingová spoločnosť, ktorá rozvíja množstvo vedeckých objavov, z ktorých každý je zameraný na niektorý z kritických momentov straty informácií. Medzi jej hlavné prednosti patrí presné sekvenovanie mutácií, zvrátenie somatických mutácií a odstránenie patologických buniek vrátane rakoviny. Viac informácií nájdete na lokalite https://matterbio.com/.

O spoločnosti LifeSpan Vision Ventures

LifeSpan Vision Ventures je progresívna spoločnosť s podnikateľským kapitálom, ktorá sa špecializuje na investície v oblasti starnutia a dlhovekosti. Naším poslaním je podporovať a urýchľovať vývoj inovatívnych terapií, ktoré predlžujú zdravie, zlepšujú kvalitu života starnúcich ľudí a riešia problémy súvisiace s vekom. Prostredníctvom strategických partnerstiev a investícií sa snažíme formovať budúcnosť, v ktorej sa starnutie stretáva s vitalitou, odolnosťou a nekonečnými možnosťami.

Viac informácií o spoločnosti LifeSpan Vision Ventures nájdete na lokalite https://www.lifespanvisionventures.com/.

Kontakt: Harry Robb

mob.: +44 7795042764

harry.robb@lifespanvision.com

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2254743/matter_bioworks514x386.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring