Mexiko sa pripravuje na 94. konferenciu výkonného výboru organizácie UNWTO

TASR, 24. októbra 2012 22:11

CAMPECHE, Mexiko, 24. októbra 2012 /PRNewswire/ -- Mexiko je pripravené na príchod ministrov cestovného ruchu a zástupcov jednotlivých štátov na 94. zasadnutí výkonného výboru Svetovej organizácie OSN pre cestovný ruch (UNWTO), ktoré sa uskutoční 24. až 25. októbra v meste Campeche. Tohto zasadnutia sa zúčastnia zástupcovia z viac ako 50 štátov, ktorí budú analyzovať súčasnú situáciu v oblasti cestovného ruchu a pripravia stratégie na plnenie cieľov tejto organizácie, ktorými sú zvyšovanie celkového počtu turistov a vytváranie nových pracovných miest.

Gloria Guevaraová, mexická ministerka pre cestovný ruch, uviedla, že skutočnosť, že Mexiko bolo z členských štátov UNWTO vybrané usporiadať toto dôležité podujatie, je pre túto krajinu veľká česť.

Ministerka uviedla, že aj uprostred celosvetovej finančnej krízy zostáva cestovný ruch dôležitým faktorom hospodárskeho rozvoja, a tak je úlohou UNWTO v Campeche nájsť mechanizmy na podporu cestovného ruchu.

94. zasadnutiu výkonnej rady UNWTO bude predsedať generálny tajomník Taleb Rifai, ktorý ocenil vrelé prijatie a profesionalitu Mexika po usporiadaní medzinárodných podujatí, akým bolo 4. zasadnutie ministrov pre cestovný ruch (T20) a 1. regionálny americký samit Svetovej rady cestovného ruchu, ktoré sa v Mexiku konali minulý rok.

Pri výbere organizátorskej krajiny tohto zasadnutia súperilo Mexiko napríklad so Srbskom a Egyptom. Zástupcovia UNWTO sa zhodli na tom, že mesto Campeche je skvelým miestom na usporiadanie tohto podujatia, keďže je centrom zaujímavostí a kultúrneho bohatstva mexického mayského sveta. Tento rok je v mayskom kalendári označený ako rok, keď jedna éra končí a nová začína.

Od októbra 2011 má Mexiko svoje zastúpenie vo výkonnej rade, v najvyššom rozhodovacom orgáne UNWTO, ktorý predkladá opatrenia potrebné na vykonávanie rozhodnutí a odporúčaní valného zhromaždenia.

Pozícia Mexika v UNWTO pomôže v rámci amerického kontinentu podporiť politiku nových cestovných destinácií, čo povedie k zvýšeniu počtu návštevníkov v regióne.

Súčasne sa v Campeche bude konať XIV. národný kongres a VIII. Medzinárodný kongres výskumu cestovného ruchu (XIV National Congress and VIII International Congress of Tourism Research)  a americké regionálne zasadnutie znalostnej siete UNWTO (Americas Regional Meeting of the UNWTO Knowledge Network). Na týchto podujatiach sa zúčastnia výskumní pracovníci a odborníci z celého sveta.

KONTAKT: Jennifer Risi, Ogilvy Public Relations,

Jennifer.Risi@ogilvy.com, +1-646-240-6297

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby (OTS) a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

zsl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring