OTS: 10 rád spoločnosti Atradius na to, ako úspešne podnikať v Poľsku...

TASR, 22. októbra 2013 9:59

OTS: 10 rád spoločnosti Atradius na to, ako úspešne podnikať v Poľsku Bezplatný webinár o príležitostiach pre tých, ktorí chcú exportovať do Poľska, sa bude konať dňa 24. októbra

Amsterdam 22. októbra (TASR-OTS) - Rastúca prosperita Poľska vytvára mnoho príležitostí pre podniky, ktoré chcú porozumieť tomuto trhu a ktoré chcú podnikať v rámci akceptovaných podnikateľských a kultúrnych zvykov tejto krajiny. Spoločnosť Atradius Credit Insurance vypracovala 10 rád, ktoré vám pomôžu zvýšiť šance na úspech pri podnikaní v Poľsku. Tieto rady sú určené spoločnostiam, ktoré majú záujem o zvýšenie svojich tržieb v tejto krajine. Spoločnosť Atradius usporiada webinár pod názvom Kľúč k úspešnému podnikaniu v Poľsku, ktorý sa bude konať dňa 24. októbra 2013.

Správa nazvaná Ako úspešne obchodovať s Poľskom vyzdvihuje dôležitosť: § vymenovania miestneho zástupcu, ktorý vám pomôže orientovať sa v poľskom právnom systéme – a často bude vystupovať ako tlmočník, § pochopenia podnikateľskej kultúry v Poľsku, § zvolenia si platobných podmienok, ktoré vyvažujú bezpečnosť s konkurencieschopnosťou a § zohľadnenia priemerného disponibilného príjmu poľských domácností, ktorý je nižší než príjem v západnej Európe a USA.

Podniky by nemali zabúdať na to, že nakupovanie online sa v Poľsku rýchlo rozmáha a že 38 miliónov obyvateľov vytvára pre zahraničných dodávateľov väčší rozsah predajných kanálov. Poľsko, ktoré je jednou z najrýchlejšie rastúcich ekonomík v Európe, ponúka zahraničným spoločnostiam veľa príležitostí – za predpokladu, že si najskôr urobia "svoje domáce úlohy". Ako sa uvádza v správe, strategická poloha v srdci Európy, politická stabilita a hospodárska prosperita robia z Poľska atraktívnu destináciu pre zahraničných obchodných partnerov. Poľsko je najväčším príjemcom finančných prostriedkov z fondov EÚ a jeho investície do infraštruktúry, životného prostredia a technologických projektov otvárajú skutočnú bránu pre zahraničných dodávateľov spolu s dopytom po zahraničnom tovare zo strany čoraz bohatších poľských spotrebiteľov. Zahraniční exportéri môžu tiež nadväzovať výhodné vzťahy so spoločnosťami, ktoré boli založené vo viacerých špeciálnych hospodárskych zónach v Poľsku, ktoré v súčasnosti konkurujú Číne a Indii ako vedúce strediská outsourcingu. Správa tiež zdôrazňuje dôležitosť bezpečného obchodu pre zahraničných exportérov, ktorí vyvážajú svoj tovar do Poľska. Pawel Szczepankowski, country manager spoločnosti Atradius Poľsko, vysvetľuje: "Poľskému trhu dominujú malé a stredné podniky, z ktorých mnohé nezverejňujú svoje finančné výsledky. Spoločnosť Atradius má prístup k finančným informáciám, ku ktorým obchodníci nemusia mať prístup. To znamená, že našim klientom môžeme poskytnúť presnejšie ohodnotenie kredibility ich poľských zákazníkov a ochrany ich predaja na odložené splatnosti."

O spoločnosti Atradius Skupina Atradius je celosvetovým poskytovateľom poistenia pohľadávok z obchodných vzťahov a ich inkasa a má 160 pobočiek v 45 krajinách. Atradius má prístup ku kreditným informáciám 100 miliónov spoločností po celom svete. Produkty Atradius po celom svete pomáhajú chrániť spoločnosti pred rizikom z nezaplatenia spojeného s predajom produktov alebo s vykonaním služieb.

Pre viac informácií sa obráťte na: Atradius Corporate Communications Christine Gerryn Tel.: +31 20 553 2047 E-mail: christine.gerryn@atradius.com www.atradius.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring