OTS: 112. veľtrh Canton Fair „Oživenie obchodu s trhmi v Ázii a Tichomorí

TASR, 24. septembra 2012 14:31

GUANGZHOU, Čína, 24. september (TASR-OTS) (PRNewswire) - Napriek pretrvávajúcim ekonomickým problémom v Európe a v USA výsledky 111. Cantonského veľtrhu uzatvorené v máji nevykazujú žiaden vplyv tejto situácie. Mierny pokles zmluvne dohodnutého vývozu bol vyvážený povzbudzujúcim rastom obchodu na novovznikajúcich trhoch.

Organizátori 112. veľtrhu, ktorý začne 15. októbra, sa snažia zachovať tento trend. Napomáhajú tomu najmä priaznivé politiky vlády vrátane väčšej finančnej podpory vývozu a zvýšenia colných prehliadok, kontrol a služieb v oblasti medzinárodných mien. Dôjde aj k zníženiu vývozných poplatkov. Čína sa snaží podporovať dovoz a zároveň zlepšiť svoju schému vývoja zahraničného obchodu – tieto opatrenia sú zamerané na vytvorenie zdravého prostredia pre medzinárodný obchod, ktoré pomôže kupujúcim i predajcom na veľtrhu.

Okrem tradičných európskych a amerických trhov expandujú delegácie z Cantonského veľtrhu aj do Austrálie, na Nový Zéland, do Tongy, Indie, Kambodže, Thajska, Malajzie a Indonézie, kde pokračujú v úzkej spolupráci s priemyselnými a obchodnými organizáciami v regióne.

Experti predpokladajú, že výnosy z bilaterálneho obchodu medzi Čínou a desiatimi štátmi ASEANu (Združenie štátov juhovýchodnej Ázie), ktorý formálne začal v roku 2010 uzatvorením obchodnej zmluvy, dosiahnu 500 miliárd amerických dolárov v roku 2015. Na 111. Cantonskom veľtrhu sa stali nákupným hitom medzi kupujúcimi z ASEANu textilné výrobky a elektronika. V Medzinárodnom pavilóne Cantonského veľtrhu sa predstavia aj niektorí výrobcovia potravín a nápojov, ako napr. Malajzia, ktorí si sľubujú zlepšenie svojej pozície na trhu.

Na dobrej úrovni sú aj čínsko-austrálske obchodné vzťahy. Podľa Austrálsko-čínskej Obchodnej rady majú tieto dve krajiny spoločné výnosy z obchodovania za minulý finančný rok vo výške cca 113 miliárd dolárov. Čína je naďalej kľúčovým obchodným partnerom Nového Zélandu – čínsky dopyt po mliečnych výrobkoch pomohol Novému Zélandu pri riešení celkové obchodného prebytku krajiny.

Rosvi Gaetos, výkonná riaditeľka CITEM, (Center For Trade Expositions and Missions) z Filipín, navštívila Cantonský veľtrh v apríli po prvý raz. Bola taká nadšená rôznorodosťou vystavovateľov a produktov, že sa teší na využitie Cantonského veľtrhu ako platformy na prezentáciu filipínskych výrobkov na čínskom trhu.

A nie je jediná. Kupujúci a predávajúci v ázijsko-pacifickom regióne i mimo neho nedočkavo čakajú na začiatok 112. Cantonského veľtrhu, ktorý otvorí svoje brány od 15. októbra do 4. novembra 2012.

Ďalšie informácie nájdete na adrese: http://www.cantonfair.org.cn/en/index.asp

K ONTAKT: p. Wu Xiaoying, +86-20-8913 8628, xiaoying.wu@cantonfair.org.cn

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring