OTS: 112. veľtrh Canton Fair

TASR, 15. novembra 2012 9:00

GUANGZHOU, Čína, 15. november 2012 /PRNewswire/ -- Napriek pretrvávajúcim problémom v Európe a v Amerike vykazuje 112. veľtrh Canton Fair, ktorý skončil 4. novembra, pozoruhodnú odolnosť. Zatiaľ čo celkový počet účastníkov a celkový obrat poklesol oproti jarnému veľtrhu o približne 10 %, počet návštevníkov, ktorí prišli opakovane, vzrástol o 8 %, čo zdôraznilo veľkú obchodnú hodnotu a význam tohto podujatia ako piliera na podporu celosvetového obchodu.

Počet zahraničných návštevníkov veľtrhu, ktorý je spoľahlivým ukazovateľom vývoznej situácie Číny, zdôrazňuje slabý svetový dopyt v dôsledku toho, že hospodárstvo sa kvôli európskej dlhovej kríze zotavuje len veľmi pomaly. Napriek tomu však Canton Fair zostáva najlepšou vstupnou bránou na čínsky trh, pričom účastníci naďalej oceňujú príležitosti, ktoré tento veľtrh predstavuje, pokiaľ ide o obchodný dôvtip a kvalitu ponúkaných výrobkov.

Nemecký dodávateľ záhradnej techniky, ktorý sa veľtrhu zúčastnil, povedal, že napriek tomu, že zatiaľ nepocítil pokles predaja na domácom trhu, bol donútený znížiť ceny. "Od dodávateľov v Číne očakávam dobré ceny, pretože moji zákazníci čoraz viac pozerajú na cenu výrobkov," vysvetľuje.

Ulrik Fredrikson, vedúci švédskej spoločnosti vyrábajúcej autodoplnky, povedal, že jeho spoločnosť takisto pocítila tlak, keďže sa im každoročne znižuje zisk z predaja o 25 percent. "Namiesto toho, aby som rokoval so sprostredkovateľmi, ktorí navýšia ceny o 20 %, radšej nakúpim všetko od výrobcov tu na veľtrhu", povedal Fredrikson.

Spoločnosti z rozvojových krajín, najmä zo štátov skupiny BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína a Južná Afrika), na veľtrhu prejavili veľký záujem o hospodársku spoluprácu. Veria tomu, že rastúci obchod medzi štátmi BRICS im pomôže čeliť súčasnému poklesu predaja na tradičných trhoch.

Vďaka tomu, že Brazília bude čoskoro organizovať Svetový pohár a Olympijské hry, otvárajú sa na brazílskom trhu príležitosti pre čínske spoločnosti. Na fóre na veľtrhu Canton Fair, ktoré malo zoznámiť čínske spoločnosti s brazílskym obchodným prostredím, sa zúčastnilo asi 400 návštevníkov.

ChinaInvest, brazílska investičná a poradenská spoločnosť, na veľtrhu nakúpila veľké množstvá stavebného materiálu pre juhoamerických stavebných dodávateľov. Prezident spoločnosti, Thomas Machado, povedal, že tento rok plánoval nakúpiť 30 % viac materiálu z Číny pri zvýšení celkových cien o 15 %. "Lepšia kvalita ma presvedčila, aby som nakúpil čínsky tovar, aj napriek rastúcim cenám surovín a práce," povedal Machado.

Ďalšie informácie nájdete na stránke: http://www.cantonfair.org.cn/en/index.asp

KONTAKT: Wu Xiaoying, +86-20-8913 8628 alebo xiaoying.wu@cantonfair.org pre CFTC (Obchodná komisia pre komoditnú budúcnosť)

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby (OTS) a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

zsl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring