OTS: 113. Kantonský veľtrh

TASR, 17. mája 2013 11:25

OTS: 113. Kantonský veľtrh Povzbudivé obchodné údaje naznačujú návrat k stabilnému rastu

Guangzhou, Čína 17. mája (TASR-OTS) (PRNewswire) - Údaje z jarného ročníka Kantonského veľtrhu, ktorý sa skončil 5. mája, ukázali, že najprestížnejšia čínska výstava prekonala očakávania trhu. 113. ročník privítal viac než 200.000 zahraničných kupujúcich, čo je 7-percentný nárast oproti predchádzajúcemu ročníku. Hodnota obchodných dohôd uzavretých na tomto polročne sa konajúcom podujatí dosiahla 35,5 miliardy dolárov, čo je takmer 9-percentný nárast oproti predchádzajúcemu ročníku.

Odborníci sa zhodujú, že tieto životaschopné štatistiky sú predzvesťou stabilného zlepšovania obchodnej situácie v tomto roku. Objem zahraničného obchodu Číny narástol v prvom štvrťroku roka 2013 medziročne o 13,4 percenta, pričom objem vývozu sa zvýšil o 18,4 percenta.

"Minulý rok bol pre čínskych vývozcov tým najnáročnejším," povedal Liu Jianjun, hovorca Kantonského veľtrhu a zástupca riaditeľa Čínskeho centra zahraničného obchodu.

"Vzhľadom na zrýchľujúcu čínsku ekonomiku sa vývozcovia zhodujú, že situácia sa bude v oblasti narastajúceho počtu zahraničných objednávok v roku 2013 zlepšovať."

Posledný Kantonský veľtrh zvýraznil význam rozvoja trhu pre udržanie pozitívnych tendencií obchodovania. V porovnaní so 112. Kantonským veľtrhom počet afrických kupujúcich, ktorí sa na podujatí zúčastnili, narástol takmer o 30 percent, pričom počet kupujúcich z Oceánie sa zvýšil o 15 percent. Hodnota dohôd podpísaných krajinami skupiny BRIC, EÚ, Spojenými štátmi, krajinami Blízkeho východu a Japonskom zaznamenala takisto výrazný nárast.

Tieto čísla povzbudili mnohých čínskych vývozcov, ktorí sa na trhu zúčastnili. Zheng Yi, generálny riaditeľ spoločnosti Guangzhou Chaofan Leather, vyhlásil, že predaj spoločnosti na zahraničné trhy v prvom štvrťroku tohto roka medziročne vzrástol takmer o 20 percent.

"Momentálne sme zaneprázdnení výrobou produktov pre zahraničné objednávky z posledného ročníka Kantonského veľtrhu," vyjadril sa Zheng. "Dôvodom stabilného rastu je sústredenie nášho úsilia na detailné prispôsobenie značiek dopytu na zahraničných trhoch."

Pri súčasnom zdôrazňovaní kvality značiek a konkurencieschopnosti Kantonský veľtrh zároveň podporuje inovácie. V porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi jedným z vrcholov toho posledného bol 73-percentný nárast v rámci výstavného priestoru dizajnu produktov.

Zatiaľ čo svet má vo výhľade priaznivejší rok v oblasti obchodu, Kantonský veľtrh bude aj naďalej poháňať stabilný rast. Organizátori, kupujúci a spoločnosti už očakávajú najbližší ročník na jeseň.

Podrobnejšie informácie získate návštevou lokality: http://www.cantonfair.org.cn/en/index.asp

Kontakt: Pán Wu Xiaoying, +86-20-8913-8628 xiaoying.wu@cantonfair.org

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring