OTS: 113. veľtrh Canton Fair: Skvelá príležitosť pre rozvojové trhy

TASR, 6. februára 2013 22:00

Guangzhou 6. februára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Veľtrh Canton Fair, najprestížnejšia obchodná udalosť v Číne, sa ako "okno" na čínsky trh stáva čoraz dôležitejším pre odberateľov a dodávateľov z rozvojových trhov. Po otvorení 113. ročníka 15. apríla sa obchodníci z celého sveta, najmä tí, ktorí pochádzajú z krajín s rozvíjajúcou sa ekonomikou v Latinskej Amerike, Ázii a Afrike, budú snažiť pokračovať v úspechu minuloročného ročníka, ktorý zaznamenal rozvoj obchodu v tejto časti sveta.

Minulú jeseň navštívilo 112. ročník veľtrhu Canton Fair takmer 190.000 odberateľov z 211 krajín a regiónov z celého sveta. Na veľtrhu vystavovalo spolu 552 zahraničných spoločností zo 44 krajín, pričom mnohí z nich boli z rozvojových krajín. Mnohí obchodníci prejavili optimizmus v súvislosti s rozvíjajúcim sa trom v Číne.

Rafeeque Ahmed, prezident Federácie organizácií pre indický export, viedol na 112. ročníku veľtrhu delegáciu 52 indických firiem, ktoré ponúkajú všetko od ručných nástrojov po kuchynské prístroje. Ahmed hovorí, že indické spoločnosti už aktívne vyvážajú do Číny domáce spotrebiče a teraz ponúkajú produkty ako autodiely, lieky, remeselné výrobky a odevy. Predpovedal, že indický vývoz do Číny do roku 2018 dosiahne 100 miliárd USD s medziročným nárastom cca 30 %. "Je to náročný, ale dosiahnuteľný cieľ vzhľadom na potenciál krajiny," povedal Ahmed.

Kvalitný čínsky tovar za konkurencieschopné ceny vítajú, podľa Luo Yifenga, čínskeho obchodníka, ktorý na minuloročnom veľtrhu nakúpil produkty pre svojich maloobchodných partnerov v Afrike, bohatí africkí spotrebitelia.

"Na veľtrhu som nakupoval pre odberateľov v Južnej Afrike a Tanzánii," povedal Luo, ktorý prevádzkuje v Afrike niekoľko obchodov. Rýchly rozvoj kontinentu určuje aj kúpnu silu afrických zákazníkov. Tí, ktorí majú ročný príjem rodiny 5000 dolárov a viac, minú viac než polovicu peňazí na tovar iný než potraviny a bývanie. Odhaduje sa, že do tejto kategórie patrí 90 miliónov Afričanov a toto číslo sa do roku 2020 zvýši na 128 miliónov.

Veľtrh Canton Fair je vynikajúcou platformou na osvojenie business inteligencie. Fórum o obchodovaní s Brazíliou, ktoré sa konalo na 112. ročníku veľtrhu, bolo mimoriadne úspešné a počas 113. ročníka sa uskutoční podobné fórum na tému Ruska.

Organizátori sa už tešia na privítanie návštevníkov 113. veľtrhu Canton Fair, najlepšieho okna na čínsky trh.

Ďalšie informácie nájdete na internetovej stránke: http://www.cantonfair.org.cn/en/index.asp

KONTAKT: Mr. Wu Xiaoying +86-20-8913 8628 xiaoying.wu@cantonfair.org

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring