OTS: 7 najdôležitejších trendov v odvetví bezpečnosti v roku 2024

TASR, 25. januára 2024 12:25

Chang-Čou 25. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Odvetvie bezpečnosti má v roku 2024 vzrušujúci charakter, ktorý Hikvision aktívne usmerňuje. S príchodom technologických inovácií a prispôsobením potrebám spoločnosti je odvetvie svedkom zbližovania moderných technológií ako umelá inteligencia, internet vecí a veľké dáta. Tieto inovácie otvárajú priestor pre inteligentnejšie, aktívnejšie a prognostické riešenia bezpečnosti, ktoré sú nielen odolné, ale aj spĺňajú dopyt používateľov po jednoduchom používaní.

V tomto článku sa chce spoločnosť Hikvision podeliť o sedem najdôležitejších trendov, o ktorých sa domnieva, že budú mať tento rok významný vplyv na odvetvie bezpečnosti.

1. Umelá inteligencia urýchľuje zvyšovanie vnímania u strojov

Umelá inteligencia urýchľuje transformáciu odvetvia bezpečnosti zlepšovaním spôsobilostí vnímania strojov. Je zo možné vďaka integrácii s viditeľným svetlom, zvukovým signálom, röntgenovými lúčmi, infračerveným svetlom, radarom a ďalšími technológiami.

Jedným z týchto príkladov je technológia spracovania obrazu umelou inteligenciou na základe signálu (Artificial Intelligence Image Signal Processing – AI-ISP), ktorá prináša prevrat do zobrazovania videí a poskytuje vysokokvalitné vizuálne výstupy prostredníctvom inteligentného zníženia šumu. Výsledkom sú čistejšie obrazy so širokým dynamickým rozsahom a ostrými detailmi, aj v prostrediach s nízkou úrovňou osvetlenia. Znižuje sa tak závislosť na dodatočnom osvetlení, čo vedie k účinnejším reakciám na situácie.

2. Aplikácie poháňané umelou inteligenciou sú predurčené na zásadné zmeny v rôznych odvetviach

V minulom roku zlepšil pokrok v rozsiahlych modeloch umelej inteligencie schopnosť interpretovať zložité situácie s použitím rozličných údajov. Spoločnosť Hikvision je presvedčená, že tento pokrok vytvára možnosti pre viac prispôsobené riešenia umelej inteligencie v rámci rôznych sektorov vrátane výroby, energetiky, zdravotnej starostlivosti a vzdelávania.

Na základe otvorených platforiem a moderných algoritmov uľahčuje efektívnejšia architektúra bezproblémové prijatie umelej inteligencie v rozsahu najrôznejších smerov. Tým sa podporuje spolupráca a vytvára sa inovatívny ekosystém pre technologický pokrok.

3. Zbližovanie výpočtových systémov na báze cloudu a edgu sa urýchľuje

Zbližovanie výpočtových systémov na báze cloudu a edgu poháňa vznik rýchlejších a efektívnejších služieb. Výsledkom sú inteligentné riešenia v reálnom čase, ako napríklad inteligentnejšia regulácia perimetra a pohodlnejšie riadenie bezpečnostného systému na báze cloudu, čo nám umožňuje vykonať okamžitú analýzu a lepšie sa rozhodovať v prostredí edge. Platformy na báze cloudu minimalizujú investície do hardvéru a ponúkajú možnosti rozšírenia pre podniky všetkých veľkostí a s rôznymi rozpočtami, pri súčasnom znížení počiatočných a priebežných nákladov.

4. Dvojitá digitálna technológia (digital twin) má potenciál spôsobiť prevrat v oblasti riadenia podnikov

Technológie digital twin sú virtuálne modely, ktoré simulujú scenáre z reálneho sveta v reálnom čase. Integrovaním s umelou inteligenciou internetu vecí, výpočtovými systémami na báze cloudu a ďalšími technológiami nám poskytujú dynamický pohľad na výkonnostné metriky, ako je bezpečnosť, premávka a využívanie energie. To umožňuje pohlcujúci zážitok so synchronizovanými obrazmi, čím sa zlepšuje efektívnosť procesov, zabezpečuje sa aktívna údržba s výsledkom v podobe zníženia nákladov a lepšieho riadenia podnikov.

5. Technológia displejov, najmä LED, rýchlo napreduje

Rýchle osvojovanie si technológie COB (Chip-on-Board) poháňa dopyt po LED displejoch s malým rozstupom bodov. Inovatívne LED riešenia umožňujú tiež hľadať rovnováhu medzi nižšou spotrebou energie a vysokým rozlíšením, podporujúc uhlíkovú neutralitu a širšie spôsoby využívania. Integrované video steny v riadiacich strediskách nám napríklad pomáhajú prijímať inteligentné rozhodnutia s intuitívnymi náhľadmi. Interaktívne displeje a digitálne značenia pôsobia ako katalyzátory digitálnej transformácie vo vzdelávaní, obchode a v odvetví stravovacích a ubytovacích služieb.

6. Bezpečnosť digitálneho overovania identity zohráva čoraz dôležitejšiu úlohu pri zaisťovaní kybernetickej bezpečnosti

Digitálne overovanie identity zahŕňa verifikáciu a schvaľovanie totožnosti, čo je kľúčové opatrenie v prípade kybernetickej bezpečnosti. Aktéri predstavujúci hrozbu používajú technológie ako phishing, malvér a sociálne inžinierstvo na odcudzenie osobných údajov a totožnosti. Na ochranu digitálnej identity by mali používatelia a organizácie používať silné heslá, viacfaktorové overenie identity, vyhýbať sa verejným sieťam, včas aktualizovať softvér a chrániť sa pred útokmi sociálneho inžinierstva.

7. Inovatívne technológie poháňajú udržateľnosť životného prostredia a odolnosť voči zmene klímy

Zainteresované strany z odvetvia vo veľkej miere prijímajú ekologické postupy na znižovanie emisií uhlíka a využívanie zdrojov. Patrí sem aj efektívna preprava produktov, udržateľné balenie a štandardizované využívanie komponentov. Hikvision zároveň očakáva využívanie inovatívnych technológií na zvyšovanie odolnosti voči zmene klímy. Integrovaním snímačov životného prostredia do bezpečnostných systémov je možné napríklad lepšie reagovať na prírodné katastrofy, ako sú povodne, lesné požiare, zosuvy pôdy a lavíny.

Pre viac informácií o týchto a ďalších najdôležitejších trendoch navštívte naše webové sídlo alebo nás kontaktujte tu.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2320407/Top_7_trends_security_industry_2024.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring