OTS: 98. riadne zhromaždenie a celkove 238. podujatie v 21-ročnej histórii Hospodárskeho klubu

TASR, 21. novembra 2013 9:31

Bez popisu Foto: Hospodársky klub

Bratislava 21. novembra (TASR-OTS) - V utorok 26. novembra 2013 od 13. h bude 98. riadne zhromaždenie a celkove 238. podujatie združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub, ktoré bolo založené v 1993. roku. Zúčastní sa 80 osobností spoločnosti a hospodárstva. Medzi hosťami bude sedem veľvyslancov v SR, štátny tajomník MF SR V. Hudák a viaceré výnimočné osobnosti, ktoré sú nominované na prestížny Zlatý biatec za rok 2013 a v tradičných internetových anketách združenia.

Štátny tajomník MF SR Vazil Hudák bude hovoriť na tému "Vývoj v eurozóne z fiskálneho hľadiska a pozícia SR". Svoje krajiny a podmienky podnikania budú prezentovať brazílska veľvyslankyňa Susane Kleebank (ová) a kubánska veľvyslankyňa Loipa Sánchez Lorenzo (ová). Na programe je aj diskusná téma "Aký má byť nový slovenský prezident?" a prvá časť diskusného seriálu s názvom "Je V. V. Putin svetovým lídrom?"

Partnermi podujatia sú: J&T Group, Rusatom Overseas, súkromná a.s., Bratislava, Compel Rail, a.s., Martin, Slovenská sporiteľňa, Merci M, s.r.o., Prešov a Prvá stavebná sporiteľňa.

Zlatý biatec, World Politician, BEST BANK, Najsympatickejší člen vlády SR a Najsympatickejší poslanec NR SR

K 19. 11. sa skončili nominácie na laureátov výročnej ceny Zlatý biatec udeľovanej na základe neverejného hlasovania od 1993. roka, na lídrov X. ročníka ankety World politician, XIV. ročníka ankety BEST BANK, VII. ročníka ankety Najsympatickejší člen vlády SR a VIII. ročníka ankety Najsympatickejší poslanec NR SR. Verejnosť hlasuje prostredníctvom internetu na www.hospodarskyklub.sk, titulná strana: ANKETY 2013. Hlasovanie verejnosti v anketách sa skončí 31. decembra 2013.

V stredu 20. novembra sa začalo oficiálne neverejné hlasovanie 299 členov združenia a ďalších osobností slovenskej spoločnosti, ktoré rozhodne o nových laureátoch Zlatého biatca, ako aj o prírastkoch hlasov pre nominovaných v jednotlivých anketách. V jednotlivých anketách je takýto stav:

Zlatý biatec 2013

Po sčítaní 1/6 hlasov neverejného hlasovania 299 členov a ďalších osobností sú zatiaľ z pätnástich nominovaných na prvých šiestich pozíciách: arcibiskup R. Bezák, konateľ Poľno SME, s.r.o., Palárikovo Z. Černák, prof. RNDr. J. Masarik, DrSc., TV-AV Elektronic, s.r.o., Žilina, dramatik J. Solovič a poverená rektorka SEVS H. Schwarczová.

World Politician

Medzi jedenástimi nominovanými je jasne na prvom mieste ruský prezident V. V. Putin, za ním sú brazílska prezidentka D. V. Rousseff (ová) a maďarský premiér V. Orbán.

BEST BANK

Celkove bolo nominovaných deväť bánk. Najviac hlasov majú zatiaľ J&T banka, Tatrabanka a Slovenská sporiteľňa.

Najsympatickejší člen vlády SR

Zo šiestich nominovaných je najvyššie premiér R. Fico, o niekoľko hlasov za ním sú minister hospodárstva T. Malatinský a minister kultúry M. Maďarič.

Najsympatickejší poslanec NR SR

O víťazovi tejto ankety, v ktorej je nominovaných iba jedenásť poslancov zo 150, sa podľa všetkého rozhodne medzi L. Grečkovou (SMER-SD) a R. Procházkom (nezávislý, zvolený za KDH). Za nimi je s relatívne veľkým odstupom na treťom mieste H. Mezenská (OĽaNO).

Zdroj: NEF Hospodársky klub

www.hospodarskyklub.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt vs

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring