OTS: Abdulaziz Al-Gudaimi, veterán spoločnosti Aramco ...

TASR, 4. decembra 2023 9:38

OTS: Abdulaziz Al-Gudaimi, veterán spoločnosti Aramco, nastupuje do EIG ako hlavný poradca a predseda prevádzok regiónu MENA

Washington 4. decembra (TASR/OTS) – (BUSINESS WIRE) – Spoločnosť EIG, popredný inštitucionálny investor v globálnom sektore energetiky a infraštruktúry, dnes oznámil, že do funkcie jej hlavného poradcu a predsedu prevádzok na Strednom východe a Severnej Afrike („MENA“) nastupuje Abdulaziz Al-Gudaimi. Pán Al-Gudaimi, bývalý výkonný viceprezident pre podnikový rozvoj v spoločnosti Saudi Aramco („Aramco“), má viac ako 38 rokov skúseností na energetických trhoch a bude poskytovať spoločnosti EIG strategické poradenstvo pri jej investičných aktivitách a ďalšom raste v regióne.

„S nadšením vítame Abdulaziz v našej firme,“ povedal R. Blair Thomas, prezident a generálny riaditeľ EIG. „Jeho hlboké znalosti sektora a bohaté skúsenosti v regióne MENA budú pre EIG kľúčové pri hľadaní ďalších investičných príležitostí v oblasti kritickej energetiky a infraštruktúry súvisiacej s energetikou, ako aj pre spoločnosti v našom portfóliu pri riešení zložitých problémov spojených s prechodom na nízkouhlíkovú budúcnosť.“

„Blaira a tím EIG som spoznal vďaka partnerstvu firmy so spoločnosťou Aramco a veľmi rád nadviažem na ich úspechy v regióne,“ povedal pán Al-Gudaimi. „Keďže energetická transformácia má stále veľký význam a pripravuje pôdu pre lepší zajtrajšok, spoločnosť EIG je v dobrej pozícii nachádzať príležitosti na využívanie svojich prevádzkových skúseností a podporila dekarbonizáciu energetického sektora v regióne. Teším sa na to, že budem pomáhať zvyšovať hodnotu pre spoločnosti v portfóliu EIG a ich investorov.“

Pred odchodom z funkcie v decembri 2022 pôsobil pán Al-Gudaimi ako výkonný viceprezident pre podnikový rozvoj v Aramco. Na tejto pozícii pomohol spoločnosti Aramco zabezpečiť lepší prístup na rastové trhy a technológie prostredníctvom optimalizácie portfólia a strategického zosúladenia. Pán Al-Gudaimi predtým zastával niekoľko ďalších vedúcich pozícií v spoločnosti Aramco, vrátane hlavného viceprezidenta pre operácie downstream a viceprezidenta pre energetické systémy. Pán Al-Gudaimi v súčasnosti pôsobí ako riaditeľ spoločností Vision Invest Holding a Saudi Alfransi Bank a predtým zastával funkciu predsedu predstavenstva spoločností Motiva Enterprises LLC, Arlanxeo, Saudi Aramco Total Refining and Petrochemical Company, Aramco Trading Company a Petro Rabigh. Má bakalársky titul v odbore ropné inžinierstvo a magisterský titul v odbore obchodná správa.

O spoločnosti EIG

EIG je popredným inštitucionálnym investorom v globálnom sektore energetiky a infraštruktúry, ktorý mal k 30. septembru 2023 v správe 23 miliárd USD. EIG sa špecializuje na súkromné investície do energetiky a energetickej infraštruktúry na globálnej úrovni. Za svoju 41-ročnú históriu zaviazala spoločnosť EIG viac ako 45,9 miliardy USD do energetického sektora prostredníctvom vyše 400 projektov alebo spoločností v 42 krajinách na šiestich kontinentoch. Medzi klientov EIG patrí mnoho popredných penzijných programov, poisťovní, nadačných fondov, nadácií a štátnych investičných fondov v USA, Ázii a Európe. EIG má centrálu vo Washingtone, D.C. a zastupiteľstvá v Houstone, Londýne, Sydney, Rio de Janeiro, Hongkongu a Soule.

Fotografie/Galéria Multimédií dostupná na: https://www.businesswire.com/news/home/53864962/en

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Media

FGS Global

Kelly Kimberly/Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG@fgsglobal.com

Zdroj: EIG

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring