OTS: Advokáti si budú voliť nové vedenie

TASR, 13. júna 2013 15:00

Bratislava 13. júna (TASR-OTS) - V piatok a sobotu 14. a 15. júna 2013 sa bude v Bratislave konať Konferencia advokátov, na ktorej si advokáti zvolia nové vedenie na štyri roky.

Konferencia advokátov je najvyšším orgánom Slovenskej advokátskej komory a právo účasti na nej má každý advokát. Konferencia sa uskutoční v Novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave na Pribinovej.

Jedným z bodov programu rokovania Konferencie advokátov je tradične voľba orgánov Slovenskej advokátskej komory, teda Predsedníctva SAK, Revíznej komisie a Disciplinárnej komisie a Odvolacej disciplinárnej komisie. Na základe Volebného poriadku zostavilo Predsedníctvo SAK zo všetkých navrhovaných kandidátov, ktorí vyjadrili súhlas s kandidatúrou kandidátky do jednotlivých orgánov komory. Kandidátky sú zložené z kandidátov zapísaných v poradí podľa počtu získaných nominácií v počte rovnajúcom sa maximálne trojnásobku počtu členov a náhradníkov jednotlivých orgánov komory.

Prítomní advokáti zvolia 9 členov a 3 náhradníkov Predsedníctva SAK, 9 členov a 3 náhradníkov Revíznej komisie, 31 členov a 10 náhradníkov Disciplinárnej komisie a 10 členov a 3 náhradníkov Odvolacej disciplinárnej komisie.

Kontakt: PhDr. Nadežda Ondrišová, riaditeľka publikačného a mediálneho odboru SAK, tel: 02/5296 12 36, mail: ondrisova@sak.sk

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring