OTS: Aj veda môže byť zázračná

TASR, 30. mája 2013 13:14

Bez popisu Foto: Dr. Josef Raabe Slovensko

Bratislava 30. mája (TASR-OTS) - Dúha, zatmenie Slnka, mobilný telefón, antibiotiká, rakety, sopky, zvieratá, urýchľovač častíc. Zdanlivo rôzne veci. Čo ich však spája? Za všetkými sa skrýva veda. Veda, ktorá sa začína už v škole a ktorej čaro môžu deťom odkryť učitelia.

Pozývame vás na konferenciu Čaro vedy sa začína v škole, na ktorej si môžete vypočuť odpovede na otázky, či sa bude na Slovensku meniť obsah vzdelávania a dotácie hodín. Dozviete sa, aké nedostatky má naše prírodovedné vzdelávanie z pohľadu školských inšpektorov. Zistíte, ako si už dnes získať digitálnu generáciu a zabávať sa s deťmi pri výučbe prírodovedných predmetov alebo ako možno bojovať s neobľúbenosťou fyziky či chémie v škole.

Súčasťou konferencie budú dva workshopy. Classroom management, vedený popredným švajčiarskym psychológom dr. Christophom Eichhornom, ktorý sa zameria na zlepšovanie triednej klímy, podporu tvorivej atmosféry a osvojenie zásad efektívnej komunikácie s cieľom skvalitniť výkony žiakov. Workshop Cirkus Miracle, ktorý ukáže, že chémia môže byť zázračná a zábavná, že experiment vo vyučovaní nie je problém a kreatívny učiteľ môže byť realitou aj v našich školách. Workshop vedie Prírodovedecká fakulta.

Konferencia sa bude konať v piatok 21. júna 2013 v aule Prírodovedeckej fakulty UK v Bratislave v čase od 08.00 do 16.00 h. Organizujú ju odborné nakladateľstvo Dr. Josef Raabe Slovensko spolu s Univerzitou Komenského v Bratislave pod záštitou ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Dušana Čaploviča. Bližšie informácie a možnosť prihlásenia na www.skolskyportal.sk/konferencia.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt vs

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring