OTS: Ak kupujete starší dom, nezabudnite na rekonštrukciu

OTS, 14. októbra 2013 11:09

Bratislava 14. októbra (OTS) - Bývanie stále nie je dostupné všetkým. Ceny novostavieb sa šplhajú do závratných výšin, a tak sa väčšej popularite tešia staršie domy, či byty. Domy uprednostňujú najmä rodiny s deťmi. Jednoducho chcú viac pokoja a priestoru pre deti.

Zväčša sa tak predávajú výhodne najmä staršie rodinné domy. Tie je však, vo väčšine prípadov, nutné zrekonštruovať. Preto je nevyhnutné túto možnosť zvážiť ešte pred samotnou kúpou. Aby ste nemuseli roky bývať na stavenisku, než našetríte dostatok peňazí. Rozpočet si treba naplánovať, a tak nie je na škodu ani oslovenie odborníkov. Tak sa vyhnete nákladným neplánovaným zásahom.
Často tak začíname od podlahy, všetko vynoviť však stojí peniaze, preto si zistite aj ceny stavebného materiálu a kúpte ten, ktorý ponúka nielen nízku cenu, ale aj kvalitu. V prvom rade by sme našu pozornosť mali obrátiť nielen na dispozičné riešenie, ale aj na kúpeľňu. Tá je pre naše pohodlie najdôležitejšia, a tak keďže v domoch je viac miesta aj na kúpeľňu, môžete si konečne dovoliť vysnívanú veľkú vaňu. Osobitý vzhľad novej kúpeľni dodajú aj pekné osušky, nájdete ich tu.
Premyslieť by ste však mali aj odpadovú vodu. Vo väčšine obcí je kanalizácia len prianím do budúcnosti, preto Vám výhodné riešenie ponúka septik. Nemusíte sa starať o odvoz kalu a môžete ho napojiť na budúcu kanalizáciu, ale pokojne vypustiť aj priamo do pôdy. Septik totiž zabezpečuje čistenie odpadovej vody z domácnosti.

Ak sa na podobné práce ešte len chystáte, možno pomôže správna publikácia. Kniha sa predsa opäť dostáva do povedomia a môže to byť aj ideálny darček. Široký výber lacných kníh ponúka aj spoločnosť LASY s.r.o. V zime tak môžete študovať, alebo len relaxovať s pútavým románom. Stačiť Vám bude už len pohodlné sedenie. Lacné sedacie vaky nájdete na sedacipytelemi.cz.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring