OTS: Ak ste sa objavili vo videu alebo na obrázku, ktoré ...

TASR, 12. februára 2024 9:02

OTS: Ak ste sa objavili vo videu alebo na obrázku, ktoré boli nahrané alebo sledovateľné na stránkach Pornhub.com, Pornhubpremium.com, Redtube.com, Redtubepremium.com, YouPorn.com, YouPornpremium.com, Tube8.com, Mofosex.com, ExtremeTube.com, Spankwire.com, Keezmovies.com, Thumbzilla.com alebo XTube.com ako neplnoletá osoba, môže sa na vaše práva vzťahovať skupinová žaloba

Seattle 12. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - JND Legal Administration

Na okresnom súde Spojených štátov amerických pre centrálny okres Kalifornia (ďalej len „súd") prebieha konanie o skupinovej žalobe. Súdne konanie je známe ako Jane Doe v. MindGeek USA Incorporated, MindGeek S.A.R.L., MG Freesites, LTD, d/b/a Pornhub, MG Freesites II, LTD, MG Content RT Limited a 9219-1568 Quebec, Inc. d/b/a MindGeek , č. SACV 21-00338-CJC (ADSx). Súd rozhodol, že toto súdne konanie by malo byť skupinovou žalobou v mene „triedy" alebo skupiny osôb, do ktorej môžete patriť aj vy. Prečítajte si súhrn svojich práv a možností pred nadchádzajúcim súdom, ktorý sa koná v auguste 2024.

O čom je tento súdny spor?

Žalobca tvrdí, že spoločnosti MindGeek USA Incorporated, MindGeek S.A.R.L., MG Freesites, LTD, d/b/a Pornhub, MG Freesites II, LTD, MG Content RT Limited a 9219-1568 Quebec, Inc. d/b/a MindGeek (spoločne ako „obžalovaní") sa systematicky zúčastňovali na obchodovaní so sexom s desiatkami tisíc detí tým, že prijímali, distribuovali a profitovali z množstva materiálov, ktoré predstavujú sexuálne zneužívanie detí („CSAM") na webových stránkach Pornhub.com, Pornhubpremium.com, Redtube.com, Redtubepremium.com, YouPorn.com, YouPornpremium.com, Tube8.com, Mofosex.com, ExtremeTube.com, Spankwire.com, Keezmovies.com, Thumbzilla.com a XTube.com. Obžalovaní popierajú akékoľvek previnenie. Súd zatiaľ nerozhodol, kto je v práve a kto nie. Aktuálne nie sú k dispozícii žiadne peniaze a nie je zaručené, že budú. Vaše zákonné práva však boli zasiahnuté a máte šancu konať.

Som súčasťou dotknutej skupiny?

Súd certifikoval skupinu a podskupinu v Kalifornii, ako je uvedené nižšie.

Skupina : Všetky osoby, ktoré mali menej ako 18 rokov, keď sa objavili vo videu alebo na obrázku, ktoré boli nahrané alebo inak sprístupnené na prezeranie na akejkoľvek webovej stránke vo vlastníctve alebo v prevádzke spoločnosti MindGeek, vrátane Pornhub.com, Pornhubpremium. com, Redtube.com, Redtubepremium.com, YouPorn.com, YouPornpremium.com, Tube8.com, Mofosex.com, ExtremeTube.com, Spankwire.com, Keezmovies.com, Thumbzilla.com a XTube.com od 19. februára 2011 až do súčasnosti.

Podskupina v Kalifornii : Členovia skupiny s bydliskom v Kalifornii, ktorí mali menej ako 18 rokov, keď sa objavili vo videu alebo na obrázku, ktoré boli nahrané alebo inak sprístupnené na prezeranie na akejkoľvek webovej stránke vo vlastníctve alebo v prevádzke spoločnosti MindGeek, vrátane Pornhub.com, Pornhubpremium. com, Redtube.com, Redtubepremium.com, YouPorn.com, YouPornpremium.com, Tube8.com, Mofosex.com, ExtremeTube.com, Spankwire.com, Keezmovies.com, Thumbzilla.com a XTube.com od 19. februára 2011 až do súčasnosti.

Aké mám možnosti?

Môžete neurobiť nič, alebo sa zo skupiny vylúčiť.

Neurobíte nič . Ak neurobíte nič, ponecháte si možnosť získať peniaze alebo výhody, ktoré môžu vyplynúť zo súdu alebo vyrovnania. Vzdávate sa však akýchkoľvek práv žalovať obžalovaných samostatne v súvislosti s tými istými právnymi nárokmi, ktoré rieši toto konanie. Bude pre vás záväzný výsledok súdneho konania.

Požiadate o vylúčenie . Ak si člen skupiny želá byť vylúčený z tejto skupinovej žaloby, môže vyplniť a odoslať formulár žiadosti o vylúčenie, dostupný na stránke Form available on www.MindGeekClassActionLitigation.com. Ak požiadate o vylúčenie z tohto súdneho konania a neskôr budú priznané peniaze alebo výhody, nebudete mať podiel na týchto výhodách. Ponechávate si však akékoľvek práva žalovať obžalovaných samostatne v súvislosti s tými istými právnymi nárokmi, ktoré rieši toto konanie. Nebude pre vás záväzný výsledok súdneho konania. Formulár žiadosti o vylúčenie je možné podať elektronicky alebo bežnou poštou. Formulár žiadosti o vylúčenie je možné poslať e-mailom na adresu info@MindGeekClassActionLitigation.com alebo elektronicky cez stránku www.MindGeekClassActionLitigation.com. Formulár žiadosti o vylúčenie zaslaný bežnou poštou je potrebné zaslať na adresu: MindGeek Class Action Litigation, c/o JND Legal Administration, Exclusion Requests, P.O. Box 91491, Seattle, WA 98111. Termín na podanie formulára žiadosti o vylúčenie elektronicky alebo bežnou poštou je 22. apríl 2024 .

Pojednávanie.

Termín pojednávania je určený na august 2024. Súd poveril advokátsku kanceláriu Susman Godfrey L.L.P., aby zastupovala členov skupiny ako právny zástupca skupiny. Na pojednávaní sa nemusíte zúčastniť. Právny zástupca skupiny predloží prípad žalobcovi a skupine, a právni zástupcovia obžalovaných budú prítomní v ich mene. Vy alebo váš vlastný právny zástupca môžete prísť na vlastné náklady.

Máte otázky?

Toto oznámenie predstavuje zhrnutie súdnej žaloby a konania. Ďalšie informácie získate na stránke www.MindGeekClassCctionLitigation.com , na telefónnom čísle 844-566-0107, na e-mailovej adrese info@MindGeekClassActionLitigation.com alebo ak napíšete správcovi MindGeek Class Action Litigation, c/o JND Legal Administration P.O. Box 91491, Seattle, WA 98111. Môžete sa tak isto telefonicky obrátiť na právneho zástupcu skupiny na čísle 1-310-789-3100. Prosíme, aby ste nekontaktovali súd.

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2049481/JND_Legal_Administration_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring