OTS: Aké vlastnosti majú najmodernejšie čističky vzduchu

OTS, 18. januára 2024 10:02

OTS: Aké vlastnosti majú najmodernejšie čističky vzduchu?

Bratislava 18. januára (TASR/OTS) - Disponovať zdravým vzduchom v domácnosti či práci považujeme za samozrejmosť. Málokto si však uvedomuje, aké nástrahy na nás číhajú aj v interiéri. Skvelým spôsobom, ako zlepšiť kvalitu vzduchu v tomto prostredí, je čistička vzduchu.

O čo sa postarajú čističky vzduchu?
O čo sa tento pomocník vlastne postará? Jeho úlohou je odstrániť viac aj menej nebezpečné nečistoty, ako napríklad prach, dym, jedovaté chemické látky, alergény či nákazlivé mikroorganizmy. Funguje na princípe nasávania znečisteného vzduchu ventilátorom, ktorý je schopný ho prehnať cez viacstupňové filtrácie, čím ho môžete následne vdychovať bez všetkých nečistôt. Najlepšie čističky vzduchu dokážu eliminovať hlavne tie nečistoty, ktoré sú nebezpečné pre naše zdravie. Ide o skvelú voľbu hlavne pre alergikov, astmatikov, ľudí s oslabenou imunitou, fajčiarov a v podstate pre všetkých obyvateľov miest.

Chrípka a vírusy nemajú šancu
Medzi základné vlastnosti čističiek vzduchu patria tie, ktoré sú spájané s kvalitou ich filtra. Ak je filter certifikovaný, nebude mať problém s elimináciou alergénov, baktérií a prachu. Problémy im nenarobia ani častice menšie ako jeden mikrometer. V dnešnej dobe sa oceňuje aj takmer stopercentné zachytenie koronavírusov či vírusov chrípky A. Zaujímavou voľbou sú aj Dual Filtre kombinujúce aktívne uhlíkové filtre a HEPA H12 filtre. Pre náročnejších tu máme inteligentné senzory kvality vzduchu, bezstarostné automatické režimy či tiché a svetelne nevyrušujúce nočné režimy.

Produkty od značky Stadler Form pre zdravšie a príjemnejšie bývanie
Pre čistejší vzduch však neslúžia len samotné čističky. Produkty od značky Stadler Form ponúkajú aj iné možnosti. Spomeňme napríklad dizajnové aroma difúzery, vlhkomery, zvlhčovače či odvlhčovače vzduchu. Kvalitu bývania či času stráveného v práci určite zvýšia aj kvalitné ventilátory, esenciálne oleje či elektrické ohrievače. Zamestnanci tejto spoločnosti s dlhodobou tradíciou vám radi poradia pri ich výbere, veľkou pomocou je v prípade potreby aj profesionálny servisný zásah s bezplatnou prepravou do servisu a zo servisu kuriérom.


UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring