OTS: Ako investovať pasívne s investičnými plánmi XTB

OTS, 7. februára 2024 18:48

Bratislava 7. februára (TASR/OTS) - Pre dosahovanie konkrétnych finančných cieľov je vhodné disponovať dobrým investičným plánom. Každé investovanie si teda vyžaduje jasný a premyslený harmonogram, od ktorého sa očakáva, že bude zodpovedať tomu, čo má vybraná investícia priniesť. Pod úspech investície a obchodu sa však môže podpísať aj vhodná forma zhodnotenia úspor, ktorou môže byť napríklad pasívne investovanie cez XTB.

Čo je pasívne investovanie?
Pasívne investovanie je investičná stratégia založená na kopírovaní výkonnosti trhu alebo indexu, pomocou ktorej je možné si vytvoriť slušnú finančnú rezervu. V zásade ide o to, že pasívni investori môžu dosiahnuť výnos aj bez toho, aby aktívne spravovali svoje portfólio, čo je podstatne jednoduchšie a časovo menej náročné ako aktívne investovanie.

Najbežnejším spôsobom pasívneho investovania je investovanie do ETF, pričom treba neustále myslieť na možné riziko straty finančných prostriedkov, čo zároveň znamená, že investovať treba vždy s rozumom a na základe vhodne zvoleného postupu danej stratégie.

Vytvorte si vlastné investičné plány
Využiť túto možnosť a vytvoriť si vlastný investičný plán svojim klientom poskytuje spoločnosť XTB ako vhodnú príležitosť nielen pre začiatočníkov. Zostavenie plánov v aplikácii je pomerne jednoduché, pričom využiť v rámci organizácie investovania sa dá aj veľký potenciál ETF fondov.

Celý proces je pomerne rýchly a zložený z troch jednoduchých krokov. Stačí si vybrať ETF, rozhodnúť sa koľko percent z čiastky daného plánu má byť do nich investovaných a následne uskutočniť vklad. Plány je možné kedykoľvek otvoriť alebo uzavrieť, vďaka čomu viete svoje prostriedky aktívne spravovať a prerozdeľovať, keď sa zmenia vaše priority.

Obsah tohto článku nie je zameraný na poskytovanie investičného poradenstva. Každá investícia prináša určitú mieru rizika, preto odporúčame vaše investičné rozhodnutia konzultovať s profesionálom v danej oblasti a zabezpečiť tak, že sú v súlade s vašimi cieľmi a očakávaným rizikom.



UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring