OTS: Ako môže Dencun zmeniť vrstvu 2 Etherea: Výskumné stanovisko CoinEx

TASR, 8. februára 2024 11:40

OTS: Ako môže Dencun zmeniť vrstvu 2 Etherea: Výskumné stanovisko CoinEx

Hongkong 8. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Pred nadchádzajúcou aktiváciou Cancun-Deneb (alebo Dencun), najočakávanejšieho upgradu Etherea v hlavnej sieti na rok 2024, objasňuje CoinEx jeho hlavné prvky.

Proto-Danksharding, blobs, KZG: Čo zahŕňa Dencun Špecialisti z CoinEx opisujú Dencun ako veľký upgrade Etherea (ETH), ktorý zahŕňa päť EIP, pričom najväčšiu pozornosť na trhu púta EIP-4844.

Jeho hlavným cieľom je vyriešiť problém škálovateľnosti Etherea a pomôcť znížiť transakčné náklady pre riešenia vrstvy 2 Etherea, z čoho priamo profitujú súvisiace ekosystémy, ako napríklad L2. Okrem základného EIP-4844 prichádzajú ďalšie návrhy na vylepšenia patria EIP-1153, EIP-4788, EIP-5656 a EIP-6780.

Podľa najnovšej správy od CoinEx Research bude hlavnou inováciou takzvaný Proto-Danksharding, známy ako EIP-4844. Zmena by mala prepracovať spôsob, akým Ethereum (ETH) ukladá informácie potrebné na interakciu medzi hlavnou sieťou L1 a sieťami L2.

Ethereum (ETH) dostane novú štruktúru dát, známu ako blob, určenú na ukladanie dát o transakciách odoslaných z vrstvy 2 do vrstvy 1.

Ako vysvetľuje CoinEx Research, Ethereum (ETH) zavedie polynomické záväzky KZG na zaistenie bezpečnosti a nemennosti nového mechanizmu. Jednoducho povedané, vďaka aktivácii nového systému budú transakcie L2 rýchlejšie a lacnejšie vďaka optimalizovanej logistike dát.

Potenciálne dopady menších úprav EIP: Výrok CoinEx

Okrem EIP-4844 by mal Dencun priniesť do Etherea niekoľko ďalších EIP. EIP-1153 (Transient Storage Opcodes) napríklad zníži zbytočné fixné náklady na palivo zo strany používateľov v reťazci a vývojárov.

EIP-4788 (Beacon Chain Block Root Submission) posunie kompatibilitu blockchainov L2 s EVM na ďalšiu úroveň. Cieľom EIP-4788 je umiestniť koreň bloku Beacon Chain do hlavičky každého vykonávacieho bloku, aby EVM mohol priamo pristupovať k stavu a dátam vrstiev konsenzu Etherea.

EIP-5656 (MCOPY Opcodes) zároveň zníži nadbytočné náklady na palivo pre používateľov v reťazci a decentralizované aplikácie (dApps) rôznych typov.

Ako môže Dencun zmeniť L1 a L2 Etherea: Výskumné stanovisko CoinEx

Základným prvkom upgradu Dencun je EIP-4844, ktorý priamo zlepšuje priepustnosť vrstvy 2 a znižuje celkové transakčné poplatky zavedením blobov. To rozhodne zvýši konkurencieschopnosť projektov vrstvy 2 založených na Ethereu oproti iným alternatívnym projektom vrstvy 1.

Podľa odborníkov CoinEx budú z aktivácie Dencun najviac profitovať kategórie dApps, ako sú deriváty, liquid staking derivatives (LSD), staking aplikácie a bridges.

O burze CoinEx

CoinEx je globálna kryptomenová burza, založená v roku 2017, ktorá je zameraná na uľahčenie obchodovania. Platforma ponúka celý rad služieb vrátane spotového a maržového obchodovania, swapov, automatizovaného tvorcu trhu (AMM) a služieb finančnej správy pre viac ako 5 miliónov používateľov vo viac ako 200 krajinách a regiónoch. Od svojho založenia CoinEx neochvejne poskytuje služby zamerané v prvom rade na potreby používateľov. S úprimným zámerom vytvoriť spravodlivé, rešpektujúce a bezpečné prostredie pre obchodovanie s kryptomenami umožňuje CoinEx ľuďom na každej úrovni skúseností vďaka svojim ľahko použiteľným produktom bezproblémový prístup do sveta kryptomien.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring