OTS: Ako podnikať

TASR, 27. septembra 2012 22:48

Bratislava 27. septembra (TASR-OTS) - Akýkoľvek podnikateľský subjekt, ktorý vstupuje na trh, by mal trh dostatočne poznať. Mal by poznať všetky príležitosti, ktoré mu ponúka.
Pred začatím podnikania by ste si mali vypracovať podnikateľský plán, aby ste čo najlepšie spoznali Vašich konkurentov, produkty, ktoré doteraz dané odvetvie ponúklo a zamerali sa na zákazníkov a najmä na produkty, o ktoré javia kupujúci najväčší záujem.
Prvým krokom procesu plánovania v podniku by malo byť stanovenie cieľov a zároveň aj krokov, ako stanovené ciele naplniť. Každý cieľ, ktorý si podnikateľ stanoví musí byť merateľný, časovo ohraničený a najmä dosiahnuteľný. Keď sú už ciele presne definované nasleduje určenie taktiky, stratégie a rozpracovanie plánov vrátane rozpočtov. Plán rozpočtov by mal zahŕňať financie na prevádzku firmy, na nákup výpočtovej techniky: počítačov, notebookov, tlačiarni (tiež tonery a cartridge),... a samozrejme platy pre zamestnancov.
Len na základe identifikácie silných a slabých stránok dokáže podnik stanovené ciele marketingového plánu napĺňať, tu je zase potrebná situačná analýza, tzv. SWOT analýza. Rovnako dôležité je poznať príležitosti a hrozby trhu, čiže spoznať konkurentov. Dôležitou súčasťou marketingových cieľov je prieskum o súčasných výrobkoch na existujúcich trhoch vs. na nových trhoch, a zároveň predaj nových výrobkov na nových trhoch vs. na súčasných trhoch.
Nezabúdajte ani na správnu propagáciu Vašej spoločnosti nielen prostredníctvom médií, bilboardov, ale hlavne na internete. Kvalitne vyhotovená webová stránka Vám zabezpečí správny základ pre budúce podnikanie. Adresu stránky, čiže domény je vhodné voliť podľa názvu spoločnosti, resp. podľa odvetvia v ktorom firma pôsobí. Dôležité je, aby názov domény bol ľahko zapamätateľný, aby zákazník hneď pri prvom kontakte vedel danú doménu priradiť danej spoločnosti.
Zvažujete založenie sro alebo chcete zakúpiť už existujúcu sro? Vyberte si z ponuky ready made spoločností na: http://www.lacnesro.sk/predaj-sro-ready-made/
Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring