OTS: Ako si zabezpečiť ochranu svojho majetku

TASR-OTS, 12. novembra 2012 13:21

Bratislava 12. novembra (TASR-OTS) – Odliv slovenských podnikov do zahraničia má rastúcu tendenciu. Jedným z motívov je neistota z toho čo prinesie vláda jednej strany na Slovensku. Pod pojmom ,,daňový raj“ si každý predstaví exotickú krajinu, kam sa sťahujú podniky aby sa vyhli plateniu daní. Paradoxne príčinou tohto odlivu nie je len otázka daňového zaťaženia, ale vo veľkej miere aj ochrana majetku.

Podnikateľom sa nepáčia verejnosti dostupné informácie, kedy si každý s prístupom na internet môže vyhľadať osobné údaje o podnikateľovi či spoločnosti. Sú to citlivé informácie, ktoré môžu byť zneužité konkurenciou či zločineckou organizáciou. Spôsobov zneužitia je mnoho a pre tých, ktorí sa obávajú o svoj majetok je anonymita vlastníctva dôležitá. V mnohých offshore krajinách sa dbá na diskrétnosť a právo na súkromie. Za únik informácií tu hrozia dokonca peňažné a trestné postihy a obchodný register (na rozdiel od slovenského) nie je vôbec alebo len čiastočne verejnosti prístupný.

Anonymita vlastníctva nie je jediný nástroj ktorý zabezpečuje ochranu majetku. V zahraničných krajinách sú podmienky pre podnikateľov omnoho stabilnejšie a podnikatelia sa nemusia obávať takých častých legislatívnych zmien ako napríklad na Slovensku. Napríklad ochrana investícií spoločností z Veľkej Británie je zmluvne zabezpečená tak na Slovensku ako aj v mnohých iných krajinách a spoločnosť s Veľkej Británie sa častokrát stretáva s korektnejším jednaním ako domáca spoločnosť.

Podnikatelia, ktorí chcú ochrániť svoj majetok, si najčastejšie zakladajú spoločnosti na Seychelách. Okrem toho že je to najlacnejšie a najrýchlejšie, táto krajina poskytuje vysoký stupeň anonymity a ochrany informácií. Pre spoločnosti s väčšími obratmi je najvýhodnejším riešením založenie spoločnosti vo Veľkej Británii, ktorej vlastníkom je Seychelská spoločnosť. Takouto štruktúrou získajú hneď niekoľko výhod ako nezdanené dividendy, imidž zahraničnej spoločnosti a samozrejme anonymitu a ochranu majetku. Je logické, že ten kto zveľaďoval majetok niekoľko rokov sa snaží minimalizovať riziko a postarať sa oň do budúcnosti.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring