OTS: Ako vybrať správny koberec do miestností ako spálňa a detská izba

OTS, 16. mája 2024 10:41

Bratislava 16. mája (TASR/OTS) - Ak sa práve zamýšľate nad tým, aký koberec by bol vhodný do vašej spálne a do izby pre vaše deti, je dôležité zvážiť niekoľko možností. Nejde len o správny výber farby, tvaru, dizajnu či veľkosti koberca. Ide aj o použitý materiál – o praktickosť koberca a o to, či je tento materiál a jeho spracovanie vhodné napríklad na to, aby sa na ňom hrali deti v ich kráľovstve. Je dôležité, aby koberec splnil vaše očakávania a priniesol do vášho domova vami požadovaný štýl a potrebný komfort.

Koberce do spálne
V spálni ide predovšetkým o pohodlie a použitý materiál. Pretože práve mäkký a príjemný materiál dodáva miestnosti ten krásny a dôležitý pocit pohodlia. Koberce, ktoré sú príjemné na dotyk a dominujú hypoalergénnymi vlastnosťami. Sú z prírodných materiálov ako vlna a bavlna. Aké koberce do spálne preferujete? Môžete nimi zakryť väčšinu voľnej plochy, no možno vám stačí aj malý koberček k posteli – aby ste sa rovno z postele postavili na mäkučký koberec namiesto studenej podlahy. Čo sa farieb a vzorov týka, je to na vás. Väčšinou sa však do spálne dávajú koberce neutrálnych jemných farieb, ktoré zdokonalia vašu spálňu a prinesú komfort a pocit útulnosti.

Koberce do detskej izby
Pri výbere koberca do detskej izby musíme zvážiť použitý materiál, odolnosť, dizajn, bezpečnosť, ale aj to, či je praktický. V detskej izbe by sme mali zvoliť materiál koberca tak, aby bol odolný, dobre sa čistil, udržiaval a vydržal šantenie detí. Keďže ide o detský svet, môžeme popustiť uzdu svojej predstavivosti, a vybrať farebný a dizajnový koberec, ktorý každú izbu rozžiari. Koberce do detskej izby musia byť bezpečné – z materiálov bez chemických látok a nesmú obsahovať voľné vlákna, ktoré môžu predstavovať potenciálne riziko pre vaše ratolesti. Pohodlný a krásny koberec nie je len dizajnový kúsok do detskej izby, ale predstavuje aj hernú plochu pre deti – mal by teda byť veselým a hravým doplnkom. Medzi pozitíva patrí aj to, že deťom nebude zima na chladnej podlahe a taktiež predstavuje koberec istú formu zvukovej izolácie od vašich susedov.

Či už zariaďujete svoj nový domov, alebo potrebujete len trošku zmeny vo vašom interiéry, určite zvážte kúpu koberca. S týmto rozhodnutím neurobíte krok vedľa.


UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring