OTS: American Capital Energy & Infrastructure poskytne 130 miliónov USD

TASR, 6. decembra 2013 12:58

OTS: American Capital Energy & Infrastructure poskytne 130 miliónov USD nigérijskému odvetviu energetiky

ANNAPOLIS, Maryland 6. decembra (TASR-OTS) (PRNewswire) -- Spoločnosť American Capital Energy & Infrastructure (ďalej len "ACEI") dnes oznámila, že sa zaviazala investovať až 130 miliónov amerických dolárov do spoločnosti Azura Power Holdings Ltd. (ďalej len "Azura"), čo je spoločnosť zodpovedná za rozvoj projektu Azura-Edo zameraného na oblasť energetiky v štáte Edo v Nigérii. S cieľom stať sa vedúcou spoločnosťou v oblasti vývoja energetiky v západnej Afrike spoločnosť Azura bude využívať investície spoločnosti ACEI na financovanie prvej a druhej etapy energetického projektu Azura-Edo, realizácie výstavby potrubia na zelenej lúke, budúcich akvizícií, rozširovania svojho tímu a rozvoj svojich stavebných a prevádzkových schopností.

Pre energetický projekt Azura-Edo je navrhnutá 450 MW elektráreň s plynovou turbínou pracujúcou v otvorenom cykle, ktorá sa buduje v blízkosti Benin City v štáte Edo a predstavuje prvú etapu 1000 MW zariadenia na výrobu elektrickej energie. Spoločnosť Azura a Nigerian Bulk Electricity Trading Plc podpísali 22. apríla 2013 priekopnícku dohodu o nákupe elektrickej energie, ktorá sa používa ako vzor pre iné projekty financované nezávislými výrobcami elektrickej energie v krajine. Prezident Goodluck Jonathan prezentoval túto transakciu ako rozhodujúcu z hľadiska procesu reformy nigérijského energetického sektora. Predpokladá sa, že v rámci prvej etapy výstavby elektrárne, ktorá je zameraná na dosiahnutie finančnej uzávierky na začiatku roka 2014 a spustenia do prevádzky v rokoch 2016/2017, sa počas výstavby a prevádzky vytvorí viac ako 1 000 priamych pracovných miest. Očakáva sa, že projekt bude mať pozitívny vplyv na priemyselný a sociálny blahobyt oblasti, čo povedie k ďalšiemu hospodárskemu rozvoju a vytváraniu pracovných miest. 

Pán Paul Hanrahan, generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti ACEI, povedal: "Sme veľmi radi, že môžeme oznámiť investície do spoločnosti Azura, čo je dobrý príklad typu investícií do rýchlo rastúcich platforiem v oblasti energetickej infraštruktúry, na ktoré sa zameriavame. Naše investície predstavujú uznanie významného pokroku, ktorý dosiahli spoluzakladatelia spoločnosti Azura v prvej etape energetického projektu Azura-Edo, príležitostí rastu na trhoch Nigérie a západnej Afriky a našu dôveru v program federálnej vlády Nigérie zameraný na reformu energetického sektora." 

V júni 2013 sa spoločnosť ACEI pripojila k iniciatíve vlády Spojených štátov "Power Africa" založenej prezidentom Obamom, ktorá je zameraná na podporu hospodárskeho rastu a rozvoja v Afrike tým, že rozšíri hladký a spoľahlivý prístup k elektrickej energii. Vláda Spojených štátov sa spolu s vládami Etiópie, Ghany, Kene, Libérie, Nigérie a Tanzánie a partnermi zo súkromného sektora skoordinovali s cieľom urýchliť a podporiť investície do kontinentu. Ako partner prezidentskej iniciatívy sa spoločnosť ACEI aktívne usiluje o investície do afrických energetických spoločností, aby vytvorila, rozvíjala, financovala a prevádzkovala majetok regionálnej energetickej infraštruktúry v západnej Afrike, východnej Afrike a južnej Afrike, ktoré by v priebehu nasledujúcich štyroch rokov mohli na celkových investíciách dosiahnuť 800 miliónov amerických dolárov.

"V súlade s našou iniciatívou 'Power Africa' spoločnosť ACEI investuje do platformy popredných nezávislých výrobcov elektrickej energie na tomto kľúčovom africkom trhu," povedala Lisa Pinsley, riaditeľka pre investície v Afrike v spoločnosti ACEI. "Nigéria je najľudnatejšou krajinou v Afrike s jednou z najvyšších mier rastu na svete. Pri súčasnej populácii viac ako 170 miliónov ľudí, ktorá je siedma najväčšia na svete, nigérijská stále rastúca ekonomika trpí nedostatkom energetickej infraštruktúry. Organizácia Spojených národov odhaduje, že nigérijská populácia dosiahne v priebehu nasledujúcich 20 rokov úroveň 230 miliónov ľudí a celková kapacita výroby elektrickej energie v rámci distribučnej sústavy musí stúpnuť desaťnásobne na 40 000 MW, aby uspokojila dopyt. Azura je a aj naďalej bude kľúčovým faktorom v tomto raste kapacity."

Pán Sundeep Bahanda, spoluzakladateľ firmy Amaya Capital Partners, ktorá je hlavným sponzorom spoločnosti Azura, a Dr. David Ladipo, podnikový riaditeľ spoločnosti Azura, v spoločnom vyhlásení uviedli: "Investície spoločnosti ACEI vyvinú transformatívny dosah na našu obchodnú činnosť a urýchlia snahu spoločnosti Azura vytvoriť vlajkovú loď, spoločnosť na výrobu elektrickej energie so širokým spektrom aktív. Rozvoj odvetvia zásobovania elektrickou energiou v Nigérii je veľká úloha, ktorá si vyžaduje dlhodobý záväzok všetkých zainteresovaných strán. Spoločne so spoločnosťou ACEI, federálnou vládou Nigérie, orgánmi štátnej správy a našimi partnermi a poradcami sme odhodlaní vytvoriť prvotriedny domáci podnik, ktorý bude ľudu Nigérie poskytovať elektrinu, a pritom posilní rast priemyslu v krajine, vytváranie pracovných miest a zvýši úroveň sociálnej starostlivosti."

O SPOLOČNOSTI AMERICAN CAPITAL ENERGY & INFRASTRUCTURE Spoločnosť American Capital Energy & Infrastructure investuje do globálnych aktív energetickej infraštruktúry vrátane zariadení na výrobu elektrickej energie, sietí na distribúciu a prenos elektrickej energie, aktív na prepravu energie, možností na výrobu pohonných látok a spoločností poskytujúcich produkty a služby zamerané na sektor energetiky a výroby elektrickej energie. Spoločnosť ACEI je súčasťou firmy American Capital Asset Management, LLC, čo je pobočka spoločnosti American Capital, Ltd. (ďalej len "American Capital"), zaoberajúca sa správou aktív (burzový index Nasdaq: ACAS). Ďalšie informácie nájdete na adrese www.ACEI.com.

O SPOLOČNOSTI AMERICAN CAPITAL Spoločnosť American Capital je verejne obchodovateľnou spoločnosťou so súkromným kapitálom a globálnym správcom aktív. American Capital, buď priamo alebo prostredníctvom svojich spoločností na správu aktív, vytvára, upisuje a riadi investície na strednom trhu so súkromným kapitálom, v oblasti dlhového financovania, nehnuteľností a štruktúrovaných produktov. Spoločnosť American Capital spravuje aktíva v hodnote 20 miliárd amerických dolárov vrátane aktív vykázaných v súvahe a aktív plynúcich z poplatkov, ktoré sú pod správou manažérov pridružených pobočiek s celkovou hodnotou spravovaných aktív 117 miliárd amerických dolárov (vrátane zadlžených aktív). Prostredníctvom pobočky American Capital riadi verejne obchodovateľnú spoločnosť American Capital Agency Corp. (burzový index Nasdaq: AGNC) s trhovou hodnotou približne 10 miliárd amerických dolárov a spoločnosť American Capital Mortgage Investment Corp. (burzový index Nasdaq: MTGE) s trhovou hodnotou približne 1 miliardy amerických dolárov. Zo svojich ôsmich pobočiek v USA a Európe spoločnosť American Capital a jej pobočka European Capital budú zvažovať investičné príležitosti v hodnote od 10 miliónov do 750 miliónov amerických dolárov. Ďalšie informácie nájdete na adrese www.americancapital.com.

O SPOLOČNOSTI AZURA POWER HOLDINGS LTD. Azura, založená firmou Amaya Capital Partners, je spoločnosť, ktorá pôsobí v oblasti vývoja energetiky a patrí medzi svetovú špičku, ktorá bola vytvorená so zameraním na vývoj, výstavbu, získavanie a prevádzku zariadení na výrobu elektrickej energie v Nigérii a časom aj v západnej Afrike. Azura využíva okrem kapitálu a odborných znalostí spoločnosti Amaya a jej partnerov svoje schopnosti v oblasti rozvoja projektov a financovania na rozvíjanie a získavanie rozsiahlych plynových nezávislých elektrární v Nigérii. Ďalšie informácie nájdete na adrese www.azurawa.com.

O SPOLOČNOSTI AMAYA CAPITAL PARTNERS Spoločnosť Amaya, ktorá bola založená v roku 2009, je hlavná investičná spoločnosť so zameraním na energetické projekty realizované v západnej Afrike. Na rozdiel od typického súkromného majetkového fondu spoločnosť Amaya nespravuje fondy tretích strán, ale skôr investuje ako istina z raného vývojového štádia proaktívnym spôsobom pomocou kapitálu, schopností a zdrojov svojich zakladateľov a spoločníkov. Spoločnosť Amaya sa zaujíma o odvetvia plynárenstva a energetiky v Nigérii. Ďalšie informácie nájdete na adrese www.amayacap.com.

Kontakt: +1-443-214-7070 Paul Hanrahan, generálny riaditeľ Richard Santoroski, podnikový riaditeľ Rajeev Garside, viceprezident Lisa Pinsley, riaditeľka pre investície v Afrike

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš zll

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring