OTS: Analýza: 8 z 10 virtuálnych sídiel je v Prahe

TASR, 16. mája 2024 10:00

Bratislava 16. mája (TASR/OTS) - V Českej republike má virtuálne sídlo podľa našich dát zriadených viac než 106-tisíc aktívnych podnikateľských subjektov. Takmer 80 % z nich pritom sídli v Prahe (približne 84-tisíc sídiel). Nie je na tom nič prekvapivé, keď uvážime, akej popularite sa Praha ako hlavné mesto teší.

Podnikatelia si dobre uvedomujú, akú konkurenčnú výhodu im sídlo v hlavnom meste prináša. Aj preto si v Prahe prenajímajú virtuálne sídla v podstatne vyššej miere ako v ostatných českých mestách. V nasledujúcej tabuľke nájdete prehľad tých najpopulárnejších.

96 % všetkých virtuálnych sídiel v Česku sa nachádza v Prahe, Brne a Ostrave.

S väčším odstupom po Prahe nasledujú Brno (zhruba 14 000 sídiel), potom Ostrava (takmer 4 000 sídiel), Plzeň (približne 700 sídiel) a ostatné mestá. K trendu popularity veľkých miest poukazuje fakt, že Praha, Brno a Ostrava spolu tvoria 96 % všetkých virtuálnych sídiel v Česku. Mesto s najmenším počtom virtuálnych sídiel, ktoré sa dostalo do našej analýzy, je Mladá Boleslav. Je ich v nej menej než 20.

MojeSidlo.sk - https://www.mojesidlo.sk/ - analyzuje dokopy vyše 170 konkurenčných poskytovateľov virtuálnych sídiel a trvalých pobytov na Slovensku a v Českej republike. Vďaka pravidelnej analýze konkurenčných spoločností vnášame bližší pohľad na trh s virtuálnymi sídlami a prinášame zaujímavé zistenia. Služby portálu MojeSidlo.sk aktuálne využíva viac ako 13 400 subjektov, čím sa radí na prvé miesto v poskytovaní virtuálnych sídiel na Slovensku.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny/grafický obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://tlacovespravy.sme.sk/c/23330343/8-z-10-virtualnych-sidiel-je-v-prahe.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring