OTS: Analýza: Je Ukrajincov s virtuálnym sídlom stále viac?

TASR, 9. mája 2024 10:00

Bratislava 9. mája (TASR/OTS) - Sú to už dva roky, čo sa začal vojenský konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou. Mnohí ukrajinskí podnikatelia si z dôvodu bezpečnosti zriadili virtuálne sídlo práve v Českej republike.

5 % virtuálnych sídiel využívajú Ukrajinci.

Zo 106-tisíc virtuálnych sídiel v Česku 5 % využívajú Ukrajinci. Českú republiku považujú za atraktívnu z dôvodu stabilnej ekonomiky a relatívnej jednoduchosti založenia a vedenia podniku. Podnikanie im uľahčujú aj historické a kultúrne väzby medzi Českom a Ukrajinou.

Cez 1 000 Ukrajincov si virtuálne sídlo v Čechách založilo za posledné 3 roky.

Momentálne je v Česku evidovaných približne 5 000 ukrajinských subjektov s virtuálnym sídlom. Z našej analýzy vyplýva, že 22 % z nich si virtuálne sídlo založilo v posledných troch rokoch. To je zhruba obdobie vypuknutia konfliktu na Ukrajine.

Za posledné tri roky pribudlo v Českej republike takmer 1 100 Ukrajincov s virtuálnym sídlom. Väčšina z nich, do 850, si virtuálnu adresu založila v počiatočnej fáze konfliktu. Minulý rok si virtuálne sídlo zriadila zhruba tretina z toho. Trend ukrajinskej expanzie je, zdá sa, na ústupe.

MojeSidlo.sk - https://www.mojesidlo.sk/ - analyzuje dokopy vyše 170 konkurenčných poskytovateľov virtuálnych sídiel a trvalých pobytov na Slovensku a v Českej republike. Vďaka pravidelnej analýze konkurenčných spoločností vnášame bližší pohľad na trh s virtuálnymi sídlami a prinášame zaujímavé zistenia. Služby portálu MojeSidlo.sk aktuálne využíva viac ako 13 400 subjektov, čím sa radí na prvé miesto v poskytovaní virtuálnych sídiel na Slovensku.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny/grafický obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://tlacovespravy.sme.sk/c/23326678/je-ukrajincov-s-virtualnym-sidlom-stale-viac.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring