OTS: Analýza: Koľko firiem a živnostníkov v Bratislave využíva virtuálne sídla?

TASR, 11. januára 2024 8:00

Bratislava 11. januára (TASR/OTS) - Najnovší pohľad na verejne dostupné dáta nám poskytuje široký pohľad na národnostné zloženie konateľov využívajúcich virtuálne sídlo a celkovú štruktúru podnikateľského prostredia v Bratislave.

Z celkového počtu 36 143 podnikateľských subjektov sú firmy s virtuálnym sídlom v Bratislave v zastúpení približne 73 %, 27 % tvoria živnostníci. Najväčšiu skupinu tvoria konatelia so slovenskou národnosťou, ktorí predstavujú 57,1 % z celkového počtu. Tento údaj zdôrazňuje dominantné postavenie domácich podnikateľov v bratislavskom obchodnom prostredí. Na druhom mieste sú konatelia s českou národnosťou, ktorí tvoria 13 %, nasledovaní konateľmi z Maďarska s podielom 7,3 %. Tieto čísla poukazujú na multikultúrny charakter bratislavského podnikateľského sektora.

Zaujímavým aspektom je tiež počet platcov DPH, ktorý činí 20,82 % zo všetkých podnikateľských subjektov. Tento pomer naznačuje, že značný počet firiem a živnostníkov s virtuálnym sídlom v Bratislave dosahuje obrat, ktorý vyžaduje registráciu pre daň z pridanej hodnoty, čo je znakom zdravého a prosperujúceho obchodného prostredia.

MojeSidlo.sk https://www.mojesidlo.sk/ analyzuje vyše 95 subjektov konkurenčných poskytovateľov virtuálnych sídiel a trvalých pobytov na Slovensku. Vďaka pravidelnej analýze trhu a konkurenčných spoločností vnášame bližší pohľad na trh s virtuálnymi sídlami a prinášame zaujímavé zistenia. Rastie prirodzene a stabilne už od roku 2012. Služby portálu MojeSidlo.sk aktuálne využíva viac ako 13 000 subjektov, čím sa radí na prvé miesto v poskytovaní virtuálnych sídiel na Slovensku.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring