OTS: Analýza: V ktorých mestách prevládajú virtuálne sídla?

TASR, 10. januára 2024 8:00

Bratislava 10. januára (TASR/OTS) - V súčasnej dobe sa virtuálne sídlo stalo kľúčovým prvkom pre mnohé firmy a živnostníkov na Slovensku. S celkovým počtom 47 434 virtuálnych sídiel je zrejmé, že táto moderná forma sídiel získava na popularite. Pozreli sme sa bližšie na verejne dostupné dáta a na rozšírenie virtuálnych sídiel v slovenských mestách.

Hlavné mesto Bratislava vedie tento zoznam s ohromujúcim počtom 36 143 virtuálnych sídiel, čo jasne poukazuje na jej dominantnú pozíciu v slovenskom obchodnom prostredí. Košice, druhé najväčšie mesto na Slovensku, sa umiestnili na druhej priečke s 4 050 virtuálnymi sídlami. Tento počet naznačuje, že aj mimo hlavného mesta existuje značný záujem o virtuálne podnikanie.

Žilina sa s 2 066 virtuálnymi sídlami umiestňuje na treťom mieste, čím ukazuje, že aj menšie mestá majú potenciál stať sa dôležitými centrami pre virtuálne podnikanie.

Ďalšie mestá ako Banská Bystrica (1 089), Nitra (858), Komárno (868), Štúrovo (707), Trnava (542), Trenčín (402) a Nové Zámky (51) tiež prejavujú záujem o tento typ sídiel. Čísla naznačujú, že virtuálne sídla sú atraktívne pre podnikateľov na celom Slovensku.

Z týchto údajov je zrejmé, že virtuálne sídla sa stali nenahraditeľnou súčasťou slovenského podnikateľského ekosystému, poskytujúc firmám a živnostníkom flexibilitu, prestíž a efektivitu, ktoré sú potrebné pre úspešné podnikanie v dnešnom digitálnom veku.

MojeSidlo.sk - https://www.mojesidlo.sk/ - analyzuje vyše 95 subjektov konkurenčných poskytovateľov virtuálnych sídiel a trvalých pobytov na Slovensku. Vďaka pravidelnej analýze trhu a konkurenčných spoločností vnášame bližší pohľad na trh s virtuálnymi sídlami a prinášame zaujímavé zistenia. Rastie prirodzene a stabilne už od roku 2012. Služby portálu MojeSidlo.sk aktuálne využíva viac ako 13 000 subjektov, čím sa radí na prvé miesto v poskytovaní virtuálnych sídiel na Slovensku.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring