OTS: Analýza: Z pásma Gazy rovno do virtuálneho sídla?

TASR, 23. apríla 2024 8:37

Bratislava 23. apríla (TASR/OTS) - Koncom roku 2023 vypukol konflikt medzi Izraelom a Palestínou. Nové virtuálne sídlo si v Čechách napriek tomu zriadilo menej než 10 subjektov s izraelským pôvodom.

Od začiatku konfliktu sa do Čiech presťahovalo 9 izraelských podnikateľských subjektov.

K očakávanej migrácii do Európy v dôsledku konfliktu v pásme Gazy nedošlo v takom rozsahu, ako sa predpokladalo. Podľa našich zistení existuje v Čechách 216 subjektov, ktoré majú virtuálne sídlo a trvalý pobyt v Izraeli. Len 4 % z toho pribudli do Česka po začatí konfliktu. Výsledky analýzy touto cestou dokazujú, že obavy z nárastu zahraničných podnikateľov neboli opodstatnené.

Vedeli ste, že: Z 216 subjektov ani jeden nemá status živnostníka, čo naznačuje, že ide skôr o firmy s komplexnejšou štruktúrou než o individuálne podnikateľské aktivity.

Približne 95 % izraelských firiem využíva virtuálne sídlo v Prahe. Tá má oproti ostatným českým mestám obrovský náskok. Za povšimnutie stojí tiež štruktúra vlastníctva analyzovaných subjektov. Viac ako polovica z 290 konateľov má izraelskú národnosť. 32 % konateľov sa narodilo v Česku.

MojeSidlo.sk - https://www.mojesidlo.sk/ - analyzuje dokopy vyše 170 konkurenčných poskytovateľov virtuálnych sídiel a trvalých pobytov na Slovensku a v Českej republike. Vďaka pravidelnej analýze konkurenčných spoločností vnášame bližší pohľad na trh s virtuálnymi sídlami a prinášame zaujímavé zistenia. Služby portálu MojeSidlo.sk aktuálne využíva viac ako 13 400 subjektov, čím sa radí na prvé miesto v poskytovaní virtuálnych sídiel na Slovensku.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny/grafický obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://tlacovespravy.sme.sk/c/23320119/z-pasma-gazy-rovno-do-virtualneho-sidla.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring