OTS: Aplikácia na plánovanie cestovania po železnici sa teší veľkému záujmu

TASR, 7. júna 2013 14:08

UTRECHT, Holandsko, 6. jún 2013 (TASR/OTS) /PRNewswire/ --

Bezplatná offline aplikácia je navrhnutá na pomoc držiteľom časových lístkov na cestách

Od spustenia aplikácie Rail Planner App je používanie smartfónu na plánovanie vašej cesty po Európe jednoduchšie a lacnejšie.

Aplikácia Rail Planner App bola pôvodne pripravovaná pre držiteľov časových lístkov InterRail a Eurail Pass a zabezpečuje pre nich i ostatných cestujúcich po železnici offline prístup k informáciám o európskych cestovných poriadkoch, aby nemuseli míňať peniaze na drahé roamingové služby. Aplikácia zahŕňa mapy miest a informácie o jednotlivých zúčastnených krajinách a vďaka zabudovanej funkcii umožňuje vyhľadávanie najbližšej železničnej stanice. Držitelia časových lístkov majú prístup aj k zoznamu extra výhod podľa krajín, ktoré zahŕňajú bezplatné a zlacnené cesty loďou alebo trajektom, ubytovanie v hoteloch a zľavy do múzeí.

Od jej oficiálneho spustenia vo februári využilo túto aplikáciu Rail Planner App viac než 30 000 cestujúcich, čo predstavuje takmer 25 % všetkých držiteľov časových lístkov v prvých mesiacoch tohto roka 2013. Držitelia časových lístkov InterRail Pass z Veľkej Británie, Nemecka a Nórska patria medzi najčastejších používateľov tejto inovatívnej cestovnej pomôcky. Navyše spoločnosť RailwayTechnology.com vybrala aplikáciu Rail Planner App ako jednu z najlepších aplikácií pre cestujúcich po železnici.

Aplikáciu Rail Planner App uviedla na trh spoločnosť Eurail Group a je k dispozícii v App Store a Google Play. Bola vyvinutá spoločnosťou HaCon, poprednou európskou firmou v oblasti plánovacích a informačných riešení. Spoločnosť HaCon poskytla mobilné aplikácie aj nemeckej železnici (Deutsche Bahn), rakúskej železnici (ÖBB) spoločnosti Railteam Alliance a ďalším veľkým železničným a dopravným spoločnostiam.

Spoločnosť Eurail Group je organizáciou, ktorá sa zaoberá riadením časových lístkov Eurail a InterRail Passes v mene svojich členov, veľkého počtu zúčastnených európskych železničných spoločností a prepravcov. Časové lístky InterRail Pass sú dostupné pre obyvateľov európskych krajín na stránkach InterRail.eu a a členských železníc a pre obyvateľov z mimoeurópskych krajín sú k dispozícii prostredníctvom siete autorizovaných predajcov.

Viac informácií môžete získať na adrese http://www.eurailgroup.org/railplanner.

Firemné stránky spoločnosti Eurail Group a tlačové materiály sú k dispozícii na adrese:

http://www.eurailgroup.org

Zdroj: Eurail Group G.I.E.

Kontakt pre tlač: Ellie Kingswell, Email: pressinfo@eurailgroup.org, Tel: +31(0)30-7516-500

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring