OTS: Aramco Digital a Intel chcú nadviazať spoluprácu ...

TASR, 19. januára 2024 9:21

OTS: Aramco Digital a Intel chcú nadviazať spoluprácu s cieľom zriadiť prvé otvorené vývojové centrum RAN v Saudskej arábii

Dhahran 19. januára (TASR/OTS) - (BUSINESS WIRE) - Spoločnosti Aramco Digital a Intel oznámili svoj zámer zriadiť v Saudskej Arábii prvé vývojové centrum pre otvorenú sieť RAN (Radio Access Network). Očakáva sa, že toto zariadenie bude stimulovať inovácie, podporovať technologický pokrok a prispievať k digitálnej transformácii v kráľovstve.

Cieľom spolupráce je urýchliť vývoj a zavádzanie technológií Open RAN, ktoré pomôžu kráľovstvu vybudovať robustnú a agilnú telekomunikačnú infraštruktúru zameranú na urýchlenie digitalizácie v rôznych odvetviach.Cieľom tejto spolupráce je zosúladiť sa s víziou Saudskej Arábie do roku 2030, ktorá sa zameriava na technologický pokrok a hospodársku diverzifikáciu.

Otvorená sieť RAN, vyvíjajúca sa paradigma v architektúre bezdrôtových sietí, umožňuje väčšiu flexibilitu, interoperabilitu a inovácie.Spoločnosť Aramco Digital prináša hlboké pochopenie rozvojových potrieb a ambícií kráľovstva a možností nasadenia technológie Open RAN spolu s jedinečným pohľadom na ekonomické prostredie kráľovstva. Spoločnosť Intel, priekopník v oblasti počítačových a komunikačných technológií, prináša do spolupráce svoje odborné znalosti v oblasti technológií Open RAN.

Najdôležitejšie body spolupráce:

1. **Inovačné centrum:** Vývojové centrum Open RAN má slúžiť ako inovačné centrum a podporovať spoluprácu medzi inžiniermi, výskumníkmi a odborníkmi z odvetvia Aramco Digital a Intel.

2. ** Rozvoj miestnych talentov:** Cieľom centra je prispieť k rozvoju miestnych talentov poskytovaním odbornej prípravy a praktických skúseností v rýchlo sa rozvíjajúcej oblasti technológií Open RAN a Edge computingu.

3. ** Ekonomický vplyv:** Cieľom spolupráce je prispieť k miestnemu hospodárstvu prostredníctvom iniciatív založených na technológiách, ktoré sú v súlade so širšími cieľmi vízie 2030.

4. ** Globálna spolupráca:** Očakáva sa, že spolupráca v oblasti Open RAN medzi spoločnosťami Aramco Digital a Intel presiahne hranice a prepojí Saudskú Arábiu s globálnym prostredím vývoja a nasadenia Open RAN a Edge.

Generálny riaditeľ spoločnosti Aramco Digital Tareq Amin povedal: „Táto spolupráca je dôkazom nášho záväzku pomáhať pri rozvoji inovácií v kráľovstve. Očakáva sa, že vývojové centrum Open RAN bude katalyzátorom digitálnej evolúcie a poskytne platformu pre spoluprácu, rozvoj zručností a vytvorenie živého technologického ekosystému. Jadrom tejto spolupráce je vytvorenie živého fondu miestnych kapacít pre pokročilé technológie 5G a budúce technológie 6G.“

„Sme radi, že môžeme spolupracovať na projekte Open RAN so spoločnosťou Aramco Digital a spojiť technologickú zdatnosť spoločnosti Intel v oblasti sieťových výpočtov, edge computingu a softvéru s miestnymi poznatkami a vedúcim postavením spoločnosti Aramco Digital v tomto odvetví. Spoločne chceme urýchliť zavádzanie riešení edge Open RAN v Saudskej Arábii aj v ďalších krajinách,“ uviedol [Sachin Katti, senior viceprezident spoločnosti Intel a generálny riaditeľ skupiny Network and Edge Group].

Vývojové centrum Open RAN má začať fungovať v roku 2024, čo predstavuje míľnik na ceste Saudskej Arábie k budúcnosti založenej na technológiách.

O spoločnosti Aramco Digital:

Aramco Digital je digitálna a technologická dcérska spoločnosť Aramco, globálnej integrovanej energetickej a chemickej spoločnosti. Cieľom spoločnosti Aramco Digital je pomáhať pri digitálnej transformácii a technologických inováciách v rôznych odvetviach.

O spoločnosti Intel:

Spoločnosť Intel (NASDAQ: INTC) je svetovým lídrom v oblasti počítačových inovácií. Spoločnosť navrhuje a vytvára základné technológie, ktoré slúžia ako základ pre svetové počítačové zariadenia.

* Zdroj: AETOSWire

Fotografie/Galéria Multimédií dostupná na: https://www.businesswire.com/news/home/53883712/en

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Hosam M. Al-Gharib media.inquires@aramcodigital.com

Zdroj: Aramco Digital

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring