OTS: Arctech umožňuje pripojiť 400 MW do rozvodnej siete v súvislosti so...

TASR, 9. januára 2024 8:19

OTS: Arctech umožňuje pripojiť 400 MW do rozvodnej siete v súvislosti so solárnou vlajkovou loďou CEEC v rámci pokroku Uzbekistanu v oblasti obnoviteľných zdrojov

TAŠKENT, Uzbekistan 9. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ -- Arctech, popredný poskytovateľ systémov solárnych sledovačov so zmluvami v Uzbekistane na viac ako 3 GW ohlásil, že jeho jednoosové sledovače SkyWings umožnili 27. decembra 2023 plánované pripojenie do rozvodnej siete prvej 400 MW fázy solárneho projektu skupiny China Energy Engineering Group (CEEC) s kapacitou 1 GW.

Uzbekistan s bohatými solárnymi zdrojmi, ktoré spĺňajú 97 % jeho potenciálu v oblasti obnoviteľnej energie, je priekopníkom ambicióznej stratégie transformácie energetiky s cieľom dosiahnuť uhlíkovú neutralitu do roku 2050. Projekt skupiny CEEC, ako hlavného partnera rozvoja infraštruktúry Uzbekistanu s ekologickými investíciami za viac ako 8,1 miliardy USD, je uvedením do novej éry pokroku v oblasti obnoviteľných zdrojov.

So sledovačmi Arctech, najlepšími v odvetví a na mieru prispôsobenými tak, aby ustáli časté pieskové búrky a suché podnebie Uzbekistanu, znamená projekt CEEC obrovský míľnik ako najväčšie solárne zariadenie v Strednej Ázii. Po úplnom spustení do prevádzky bude projekt s kapacitou 1 GW vyrábať ročne 2,4 miliardy kWh energie a vytvorí 1 600 lokálnych pracovných miest.

Slávnostné pripojenie do rozvodnej siete, ktorého sa zúčastnil prezident Šavkat Mirzijojev, utužilo odhodlanie Uzbekistanu urýchliť svoju transformáciu energetiky a využívať svoj obrovský potenciál solárnej energie vďaka riešeniam od partnerov, ako je spoločnosť Arctech.

Spoločnosť Arctech zaznamenala v roku 2023 v Uzbekistane dokončenie svojho tretieho projektu, čím si upevnila svoje postavenie neoceniteľného dlhodobého partnera, ktorý poskytuje riešenia v podobe systémov solárnych sledovačov a regálových systémov pre 3 GW rozvodné vedenia krajiny v rámci podpísaných zmlúv. Vďaka v teréne overenej technológii Arctech optimalizovanej do drsného prostredia má Uzbekistan skvelú pozíciu na to, aby realizoval svoje ambiciózne ciele v oblasti obnoviteľnej energie.

S postupným otváraním ekonomiky Uzbekistanu zohrávajú čínske spoločnosti ako skupina CEEC stále dôležitejšiu úlohu, keď pomáhajú rozvíjať jeho kapacity v oblasti obnoviteľnej energie. Vďaka bohatým solárnym zdrojom, partnerstvám v oblastiach ako sú technologické transformácie a odborná príprava personálu si krajina dláždi cestu k udržateľnejšej budúcnosti v nadchádzajúcich desaťročiach.

Tento projekt je míľnikom, ktorý symbolizuje prehlbujúcu sa spoluprácu medzi Čínou a Strednou Áziou pri budovaní ekologickej infraštruktúry pozdĺž iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta. Čínske podniky sú pripravené prispieť skúsenosťami, technológiou a investíciami, aby urýchlili ambiciózne plány Uzbekistanu v oblasti transformácie energetiky.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2312888/Arctech_Enables_Grid_Connection_400MW_CEEC_s_Solar_Flagship_Uzbekistan_s_Renewables.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring