OTS: Arena ohlasuje spoluprácu s AMD

TASR, 4. apríla 2024 10:19

Spoločnosti AMD a Arena rozšíria nasadenie prvého testovacieho riešenia AI na zlepšenie optimalizácie výkonu GPU novej generácie

New York 4. apríla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Arena, vývojár špecializovaných základných modelov umelej inteligencie, dnes oznámila spoluprácu so spoločnosťou AMD na škálovaní nasadenia Arena Atlas, prvého testovacieho a optimalizačného produktu umelej inteligencie na svete pre najnovšiu technológiu polovodičových procesných uzlov.

V priebehu roka 2023 AMD a Arena spustili pilotnú prevádzku Atlas pre testovanie a optimalizáciu GPU AMD Radeon TM . Vďaka rýchlej a autonómnej identifikácii optimalizácií napájania a výkonu sa môžu inžinieri AMD sústrediť na iné úlohy, čo umožňuje zvýšiť produktivitu a urýchliť vývoj produktov. K tomu Atlas pridáva podporu AI do procesu konfigurácie a testovania polovodičov, čo umožňuje lepšie a rýchlejšie zariadenia pre spotrebiteľov a odborníkov.

Atlas dokáže porozumieť multimodálnym dátam nad rámec štandardného textu a videa – ako sú krivky výkonu, teplotné profily a streamované HD video – s cieľom vytvoriť plnšie pochopenie toho, ako sa správa komplexný GPU. Vďaka tomu môže Atlas autonómne spúšťať testovanie a ladenie úloh, čím sa znižuje pracovné zaťaženie inžinierov a urýchľujú niektoré aspekty rozvrhu nových produktov. „ To, čo sme dokázali s Atlasom v testovaní, je len začiatok," povedal Pratap Ranade, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Arena. „V budúcnosti bude Atlas vedieť pomôcť aj s odstraňovaním vád, analýzou základných príčin a prípadne aj s návrhom lepších čipov a ďalšej komplexnej elektroniky."

„Okrem toho, že spoločnosť AMD podporuje našich zákazníkov najnovšími funkciami, aby mohli využívať plný výkon AI vo svojich podnikoch a odvetviach, zaviazala sa interne využívať pokročilé technológie AI s cieľom zlepšiť procesy a v konečnom dôsledku poskytnúť našim zákazníkom lepšie riešenia," povedal Andrej Zdravkovic, SVP a riaditeľ softvérového oddelenia spoločnosti AMD. „Atlas pomáha zefektívniť manuálne náročný a zdĺhavý proces konfigurácie a testovania dnešných zložitých technológií GPU, čím našim inžinierom poskytuje priestor na čo najvyššie optimalizácie produktov novej generácie."

O spoločnosti Arena AI

Spoločnosť Arena, založená v roku 2019 so sídlom v New Yorku verí, že existuje lepší spôsob, ako najprv stavať a potom všetko predať. Produkty spoločnosti Arena pre pokročilú výrobu, ako aj pre spotrebiteľské značky a distribútorov, ktoré využívajú špecifické multimodálne základné modely AI špecifické pre dané odvetvie, sú globálne nasadené v najväčších spoločnostiach z rebríčka Fortune 500.

Arenu podporujú spoločnosti ako Initialized Capital, Goldcrest Capital, Founders Fund, Fifth Down Capital, Garuda Ventures a anjelskí investori, napríklad Peter Thiel, Michael Seibel, generál David Petraeus, Qasar Younis a ďalší.

Kontakt:

Alison Wawrzynek

alison@arena-ai.com

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2378053/ArenaLogo_10x_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring