OTS: Argolla 5. Element prichádza do Bratislavy

TASR, 5. decembra 2012 15:44

Bratislava 5. decembra (TASR-OTS) - Slováci dobyli svet, teraz prichádzajú aj na Slovensko!

Argolla 5. Element prichádza do Bratislavy

Nevídané prepojenie divadla, hudby, tanca a spevu s akrobaciou v jedinečnom predstavení Argolla 5. Element už vyrazilo dych divákom v mnohých krajinách sveta. Len na Svetovom festivale cirkusových umení v Južnej Kórei si ho vychutnalo viac ako 60 000 divákov. Argolla nie je žiadny nováčik, má za sebou vyše 400 predstavení v 15 krajinách sveta - otvárala futbalové majstrovstvá sveta či summity NATO.

Oheň, voda, vietor, zem... a hľadanie tajomného piateho elementu - ktorý je leitmotívom strhujúcej akrobatickej show zo slovenskej produkcie, kde sa všetky živly stretnú na jednom pódiu. V januárovej slovenskej premiére ich predstaví tím 30 umelcov v takmer dvojhodinovom strhujúcom predstavení.

Matúš Ritomský, jeden z tvorcov projektu:

„Zatiaľ čo moderný tanečno-akrobatický žáner nazývaný aj súčasný cirkus má vo svete už svoju tradíciu, u nás ho zatiaľ väčšina ľudí iba objavuje. Svedčí o tom fakt, že v slovenskej produkcii doposiaľ nevzniklo takéto celovečerné dielo. Argolla je v tejto oblasti u nás priekopníkom.“

Akrobatická show Argolla 5. element je plná dych vyrážajúcich akrobatických aktov, pôsobivých tanečných čísiel, vizuálnych efektov, skvelých hereckých a speváckych výkonov. Silný príbeh dokresľujú odvážne tance s ohňom, lietajúci akrobati, akrobacia vo vodnom bazéne, silová akrobacia hand to hand, výšková akrobacia na hodvábe a na visiacom kruhu, hadia žena, akrobacia s kockou, cyr wheel, pyro show a iné artistické disciplíny, ktoré sa najlepšie vychutnávajú na vlastné oči.

Ani uši divákov však nebudú zaháľať. Hudbu k predstaveniu na mieru skomponoval Maok (skladal napríklad aj hudbu k filmu Bathory). Celé predstavenie bude navyše sprevádzať naživo.

„S našimi predstaveniami veľa cestujeme a stretávame sa so skvelými reakciami publika v najrôznejších krajinách. Na domáce vystúpenie sa však tešíme najviac. Pripravujeme jedinečnú scénu, vystupujeme v originálnych kostýmoch, v harmonickom prepojení so živou hudbou. Pozývame divákov, aby využili túto mimoriadnu príležitosť a stali sa súčasťou mýtického príbehu o hľadaní tajomného piateho elementu,“ uvádza režisérka predstavenia Silvia Poláčková.

Slovenská premiéra predstavenia sa koná 18. a 19. januára 2013 v bratislavskej Aegon aréne NTC. Limitovaný počet lístkov je v predaji v sieti ticketportal a predpredaj.sk. Kto sa rozhodne lístky darovať napríklad ako vianočný darček, môže si zo stránky www.argolla.sk zadarmo stiahnuť originálnu darčekovú obálku.

Viac informácií: www.argolla.sk

Oficiálny trailer: https://vimeo.com/54920160

Foto:

Foto:
Foto:

Foto:

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring