OTS: Balenie zásielok s výplňou do krabice

OTS, 17. októbra 2023 11:09

OTS: Balenie zásielok s výplňou do krabice: Tajomstvo bezpečnej prepravy tovaru

Bratislava 17. októbra (TASR/OTS) - Zásielky sú v dnešnej dobe neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Najmä s narastajúcim trendom online nakupovania sa aj my stávame v balení zásielok čoraz zručnejšími. Možno ste ale nevedeli, že okrem správnej krabice je dôležitá tiež výplň, ktorá zabezpečuje bezpečnú prepravu obsahu.

Prečo je výplň do krabice dôležitá?
Výplň do krabice, či už ide o bublinkovú fóliu, drevitú vlnu, flok-pak fixačné telieska, výplňové vzduchové vankúšiky alebo výplňový papier, plní pri balení zásielok kľúčovú úlohu. Jej hlavnou funkciou je ochrániť obsah pred poškodením počas prepravy, čo je možné vďaka tomu, že vo svojom špeciálnom spracovaní a materiálovom prevedení absorbuje nárazy a tlak, ktoré môže zásielka počas prepravy utrpieť.

Univerzálna výplň do krabice od spoločnosti OBALNET zaistí, že krehké predmety, ako napríklad sklo, keramika alebo elektronika zostanú aj počas náročnej a nie vždy ideálnej prepravy nepoškodené. Dôvodom je, že vhodne umiestnená výplň do krabice, použitá v dostatočnom množstve zabraňuje tomu, aby sa predmety vo vnútri krabice počas prepravy pohybovali. Budete prekvapení, ale aj pohyb vo vnútri krabice môže spôsobiť značné a zbytočné poškodenie tovaru.

Typy výplní do krabíc
Špeciálnych výplní do krabíc existuje obrovské množstvo, čo znamená, že pre každý typ tovaru existuje a môžete si vybrať ideálne riešenie. Niektoré z najbežnejších druhov zahŕňajú bublinkovú fóliu, fixačné telieska, vzduchové vankúšiky či papier.

• Bublinková fólia je obľúbená pre svoju schopnosť absorbovať nárazy a chrániť predmety pred poškodením. Je ideálna pre krehké predmety.
• Penové fixačné telieska poskytujú výbornú ochranu a sú vhodné pre veľmi krehké predmety. Sú tvarovateľné a dokážu obklopiť predmet tak, aby bol chránený zo všetkých strán.
• Baliaci papier je vďaka svojej tvárnosti určený na balenie najrôznejšieho tovaru. Pokrčený sa dá použiť ako skvelá výplň do krabice.
• Fixačné výplňové vankúše sú obľúbené pre svoju nízku hmotnosť a skladovateľnosť.

Aby bolo teda balenie tovaru efektívne, zákazník spokojný a tovar na určené miesto doručený v požadovanej kvalite, mali by ste používať správnu výplň, ktorá korešponduje s vhodnou veľkosťou krabice s jej vysokou odolnosťou. A pokiaľ posielate krehký tovar, nezabudnite na označenie, aby pracovníci alebo kuriéri pri manipulácii s ním vedeli, že je potrebné zvýšiť opatrnosť.


UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring