OTS: Barcelona odštartovala kampaň

TASR, 1. decembra 2012 14:00

MILIÓNY FAJČIAROV V EÚ SA DOSTÁVAJÚ DO HRY PO TOM, AKO IM EURÓPSKA KOMISIA A FC BARCELONA PRIHRÁVAJÚ NOVÚ KAMPAŇ QUIT SMOKING WITH BARÇA (PRESTAŇTE FAJČIŤ S BARÇOU)

Prevratná kampaň sa zameriava na výhody, ktoré pociťuje bývalý fajčiar - Fajčiarom budú individuálne radiť hviezdy Barçy

Bratislava 3. decembra (TASR-OTS) – Oddnes budú môcť fajčiari v celej Európe prestať fajčiť s Barçou. Práve dnes totiž štartuje jedinečný program v oblasti verejného zdravia s názvom Quit smoking with Barça (Prestaňte fajčiť s Barçou).

Kampaň vychádza zo spoločnej iniciatívy Európskej komisie a futbalového klubu FC Barcelona a využíva jedinečný prístup založený na vedeckých poznatkoch s cieľom pomôcť všetkým, ktorí milujú život, Barçu a futbal, navždy skoncovať s fajčením.

Kampaň Quit smoking with Barça (quitsmokingwithbarca.eu) je najväčšou novinkou úspešnej kampane Európskej komisie Exfajčiari sú nezastaviteľní, ktorá už dva roky prebieha v 27 členských štátoch EÚ. Hlavným nástrojom kampane Quit smoking with Barça je bezplatný špecializovaný trenažér FCB iCoach, ktorý možno využiť vo forme internetovej platformy či ako mobilnú aplikáciu. Poskytuje motiváciu a podporu prispôsobenú potrebám používateľa, a to priamo od hráčov, trénerov a predstaviteľov Barçy.

Toto neobvyklé partnerstvo medzi športovým klubmi Európskou komisiou môže stavať na úspechoch kampane Exfajčiari sú nezastaviteľní (exsmokers.eu), využiť podporu miliónov fanúšikov Barçy a pomôcť tak mnohým ďalším zo 140 miliónov fajčiarov v Európe navždy sa zbaviť svojho zlozvyku.

Kampaň Quit smoking with Barça je postavená na báze nástroja FCB iCoach, ktorý funguje ako osobný zdravotný tréningový program. Pri registrácii fajčiar vyplní krátky dotazník, pomocou ktorého sa určí typ tréningu, ktorý potrebuje na to, aby prestal fajčiť. Na základe odpovedí potom jednotlivec dostáva individuálne tipy, informácie a motivačné správy priamo od hráčov, trénerov a predstaviteľov Barçy. Rady poskytujú štyria kapitáni klubu Carles Puyol, Andres Iniesta, Victor Valdes a Xavi, a takisto aj predseda Sandro Rosell, tréner Tito Villanova, Guilermo Amor a ďalší odborníci pôsobiaci v klube. Predseda FC Barcelona Rosell počas tlačovej konferencie na štadióne Camp Nou, ktorá sa konala pred odohratím zápasu španielskej La Liga medzi Barçou a Athleticom Bilbao, vyzval všetkých fanúšikov z celej Európy, aby sa zapojili do programu: "Barça má najlepších fanúšikov na svete, a preto sa chceme o nich dobre postarať. Naše motto ‚Més que un club’(Viac ako klub) znamená, že sa pridŕžame filozofie, ktorá by mala byť viditeľná vo všetkom, čo robíme. Pri všetkom, čo robíme, uplatňujeme sociálne vedomie a našim ďalším krokom v tomto smere je zahájenie kampane Quit Smoking with Barça bok po boku s Európskou komisiou. Zavedenie zákazu fajčenia v našich zariadeniach a na našom štadióne bolo významným míľnikom, na ktorý dnes nadväzujeme novým míľnikom v podobe odštartovania trenažéra FCB iCoach. Po registrácii do trenažéra FCB iCoach vás na každom kroku vašej cesty bude podporovať celý klub, pričom vám poskytneme odborné poznatky členov klubu, aby sme vám pomohli v boji o trvalé skoncovanie s cigaretami. Chceme, aby všetci fajčiari zvážili skoncovanie s fajčením. Ak sľúbite, že to skúsite, my vám sľúbime, že budeme stáť po vašom boku počas celej cesty k životu bez fajčenia. Teraz je ten najvhodnejší čas prestať fajčiť."

Podľa generálnej riaditeľky pre zdravie a ochranu spotrebiteľov Európskej komisie Paoly Testoriovej Coggiovej bol hlavným spúšťačom spolupráce Európskej komisie a Barçy spoločný záväzok ochraňovať ľudské zdravie: "Som hrdá, že tu dnes môžem byť a oznámiť novú fázu misie Európskej komisie na vytvorenie nefajčiarskej Európy. Teší ma, že úspech našej kampane Exfajčiari sú nezastaviteľní, ktorá získala ocenenia, viedol k spolupráci s takou prestížnou inštitúciou zo sveta športu. Takmer 300.000 Európanov sa momentálne snaží prestať fajčiť s pomocou iCoachu. Dúfame, že vďaka skúsenostiam, nástrojom a poučeniam zozbieraným v rámci našich bohatých skúseností s protifajčiarskymi iniciatívami, v kombinácii s prestížou Barçy dokážeme inšpirovať ešte viac ľudí, aby sa rozhodli pre život bez fajčenia."

Podpora fanúšikov

Pri príležitosti spustenia kampane sa zostavil tím 11 priaznivcov Barçy z rôznych členských štátov EÚ, ktorí sa ako prví v rámci svojej krajiny zaregistrovali do trenažéra FCB iCoach. Jedenástka fanúšikov Quit Smoking with Barça je dnes čestnými hosťami zápasu Barça proti Bilbao, pred ktorým ponesú na ihrisko vlajku kampane zároveň s tým, ako sa na obrazovkách štadióna bude premietať video vyzývajúce fajčiarov prítomných na štadióne Nou Camp, aby sa pridali ku kampani.

Hrdý fanúšik Barçy Michael povedal: "Je veľmi vzrušujúce a inšpirujúce byť súčasťou tejto kampane. Milujem Barçu, preto je to pre mňa obrovská česť byť dnes tu ako ambasádor tejto kampane. Viem, že prestať s fajčením je jednou z najťažších vecí, ktoré môžete urobiť. Ja som sa snažil mnohokrát, ale bez úspechu. Dúfam, že sa mi to teraz podarí navždy. S podporou mojich hrdinov dosiahnem svoj sen – slobodný život bez dymu."

Ak sa chcete dozvedieť viac informácií o kampani Quit Smoking with Barça a trenažéri FCB iCoach, navštívte stránku www.quitsmokingwithbarca.eu

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121201/580157

UPOZORNEIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby (OTS) a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

go

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring