OTS: Basit Igtet predstavuje plán na obnovu Líbye

TASR, 22. novembra 2013 17:14

Basit Igtet predstavuje plán na obnovu Líbye

BENGHÁZÍ, Líbya, 21. novembra 2013 /TASR-OTS-PRNewswire/ -- Basit Igtet, zakladateľ nadácie Independent Libya Foundation a špeciálny vyslanec líbyjského Národného prechodného výboru, zverejnil ambiciózny "Plán pre Líbyu", ktorého cieľom je pomôcť líbyjskému ľudu obnoviť svoju krajinu. Pán Igtet je podnikateľ, ktorý považuje súčasné vedenie krajiny za odtrhnuté od rádových občanov Líbye a chce sa stať integrujúcou súčasťou novej a dynamickej Líbye.

Fotografia: http://photos.prnewswire.com/prnh/20131121/DC21665)

Igtetov plán sa zameriava na položenie základov funkčného štátu v období do roku 2015. Medzi hlavné body tohto plánu patrí:

- Orientácia na koncept zmierenia a stavanie na tomto koncepte

- Odzbrojenie nezákonných milícií

- Obnovenie vnútornej dôvery zavedením spravodlivého a efektívneho súdneho systému

- Obnovenie dôvery v Líbyu na medzinárodnej úrovni zavedením dobrej samosprávy a riadneho finančného riadenia

- Poskytnutie reparácií a znovu spojiť rodiny tak, že osoby, ktoré boli vysťahované do Egypta a Tuniska budú pozvané späť

- Obnovenie domov zničených počas revolúcie a vytvorenie lepšej verejnej služby, najmä v oblasti dodávok energií a vody

- Spojenie sa so súkromným sektorom za účelom obnovy infraštruktúry v Líbyi

- Obnovenie ťažby ropy v Líbyi, čo je hlavným zdrojom príjmu krajiny, stiahnutím milícií z ropných rafinérií

- Podporovanie vyššej úrovne vzdelávania a vytvorenie plne funkčného systému zdravotnej starostlivosti.

Úplné znenie textu "Plán pre Líbyu" je k dispozícii tu: http://www.basitigtet.com/basit-igtet-a-plan-for-libya/

Pán Igtet hovorí: "Od revolúcie sa toho zmenilo len málo. Máme rozbitú ústrednú vládu, vysokú mieru korupcie, chýbajúcu transparentnosť, vyhnaných občanov, bezpečnostné problémy, miestnu milíciu a ozbrojené zložky, ktoré medzi sebou bojujú, nedostatočnú infraštruktúru a dostáva sa nám veľmi málo rešpektu zo strany medzinárodných spoločenstiev. Bez fungujúcej ekonomiky v krajine nemôžeme mať bezpečnosť. A bez bezpečnosti nemáme budúcnosť. Mojím cieľom je pomôcť líbyjskému ľudu vybudovať bezpečnú a udržateľnú budúcnosť. To však závisí od vytvorenia dobre fungujúcej vlády."

Informácie pre vydavateľov

Basit Igtet (43) je občan líbyjskej národnosti. Má podnikateľské záujmy v oblasti stavebníctva a projektovania námorných a leteckých konštrukcií. V roku 2011 založil nadáciu Independent Libya Foundation na podporu rebelského hnutia v Líbyi a za účelom získania celosvetovej podpory a dosiahnutia uznania Národného prechodného výboru (NTC) ako jedinej legitímnej vládnucej zložky v Líbyi. Neskôr v tom istom roku bol vymenovaný za špeciálneho vyslanca NTC pre humanitárnu pomoc v Severnej a Južnej Amerike.

http://www.basitigtet.com/

https://www.facebook.com/BIgtet

https://twitter.com/BasitIgtet

KONTAKT: V USA: Kelsea Michael, 001-646-266-1559, media@bevelpr.com, v Európe: Mark Rogerson, 00 44 7885 638810, mvlrog@aol.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

gon

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring