OTS: BENTELER slávnostne otvoril svoj nový závod Bratislava

TASR, 29. mája 2024 20:42

Bratislava/Salzburg 29. mája (TASR/OTS) - Spoločnosť BENTELER slávnostne otvorila svoj nový závod v Bratislave. Slávnostného otvorenia sa zúčastnilo celkovo približne 50 hostí spomedzi zamestnancov, manažmentu a zástupcov zákazníkov a dodávateľov spoločnosti. Závod produkuje zadné nápravy pre bratislavský závod Volkswagen Slovakia.

„Je pre nás veľkým potešením môcť otvoriť nový závod v Bratislave. Otvorenie novej pobočky je vždy niečím výnimočným. A je to ešte dôležitejšie preto, že je to po prvý krát po mnohých rokoch opäť v Európe,“ povedal Rainer Lübbers, generálny riaditeľ BENTELER Automotive Modules. „Tento závod zohráva dôležitú úlohu v našej globálnej stratégii: Tu, v Bratislave, máme ideálne podmienky pre poskytovanie podpory pre nášho zákazníka, spoločnosť Volkswagen Slovakia, na veľmi dynamickom európskom trhu. Vďaka našej priamej blízkosti k zákazníkovi a dodávateľskému reťazcu v režime just-in-time, sme pripravení ponúknuť flexibilné a kvalitné riešenia.“

Optimalizácia dodávateľského reťazca vďaka blízkosti zákazníka a flexibilite

BENTELER sa zaväzuje vyrábať inteligentným spôsobom, využívať digitalizáciu a efektívnu logistiku. Druhý výrobný závod spoločnosti BENTELER na Slovensku sa nachádza len 1,5 km od prevádzky zákazníka. Prináša to viacero výhod: okrem vyššej efektivity výroby a montáže táto poloha umožňuje aj minimalizovanie logistických nákladov a zabezpečuje rýchle prispôsobenie sa zmenám v produktoch a objednávkach.

Na výrobnej ploche 5 300 metrov štvorcových spoločnosť BENTELER vyrába súčiastky pre automobily na zariadeniach s vysokou mierou flexibility a škálovateľnosti, ktoré dokážu uspokojiť rastúci dopyt zákazníkov po rôznorodosti variantov a výrobe vo formáte just-in-sequence.

Investície do inovácií a ľudí

Spoločnosť BENTELER realizuje opatrenia na to, aby sa udržala na čele rozvoja vo svojom odvetví. Napríklad, vytvorila špecializované programy školení zamestnancov na účely ďalšieho zvyšovania úrovne ich zručností a maximálneho využitia prvotriednych technológií v prevádzke.

Nový závod v Bratislave je druhým výrobným závodom BENTELER na Slovensku. Vytvorí viac ako 70 nových pracovných miest. Spoločnosť už od roku 2009 prevádzkuje svoj závod v Malackách, s počtom približne 380 zamestnancov.

www.benteler.com https://www.profesia.sk/praca/benteler-automotive-bratislava/O4822245 https://www.profesia.sk/praca/benteler-automotive-bratislava/O4804147

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring