OTS: Bezpečná jazda

OTS, 11. apríla 2013 11:30

Bratislava 11. apríla (OTS) - Auto prevažne používame ako dopravný prostriedok do práce alebo na výlety či dovolenku. Čas letných dovoleniek sa blíži, a preto ak sa chystáte navštíviť niektorých z obľúbených dovolenkových destinácií pri Stredozemnom mori, nemali by ste zabudnúť na autochladničku. Obľúbené sú najmú kvalitné termoelektrické autochladničky. Ich výhodou je rozumná cena. Ak si teda na výlet alebo dovolenku beriete so sebou nápoje a jedlo, ktoré musí byť v chlade, bez autochladničky to nepôjde. Najmä počas letných horúčav by sa Vám jedlo pokazilo už po pár desiatkach minútach. Pri výbere si teda nechajte poradiť a vyberajte podľa svojich potrieb a nielen podľa ceny. Kvalita niečo stojí.

Ak sa so stúpajúcimi teplotami chystáte navštíviť nejaké mesto alebo vyraziť do prírody, pred jazdou si skontrolujte stav vozidla. Najmä kvalitné pneumatiky Continental, by mali byť samozrejmosťou, keďže tieto dosahujú pri testoch výborné výsledky. Ak sa teda rozhodujete pre nové pozrite si výsledky rôznych testov a podľa toho sa rozhodnite. Cena je dôležitá ale neznamená, že najdrahšie sú automaticky aj najlepšie, preto vyberajte kvalitu za rozumnú cenu.

Motor auta je komplikovaný mechanizmus a s pridávaním elektroniky sa zásahy skomplikovali. Preto by sa na Vaše vozidlo po dlhej zime mal pozrieť odborník spoľahlivého autoservisu. Najmä ak sa chystáte na dlhšiu trasu, je lepšie ak sa prípadné nedostatky ako staré tesnenia vymenia za nové a Vy sa môžete pokojne vydať na cestu.

Aby ste mohli sledovať situáciu na ceste a bezpečne sa venovať šoférovaniu, potrebujete samozrejme čisté predné sklo. Najmä teraz kedy je počasie nestále a často prší, by Vám nemali chýbať kvalitné stierače. Spoľahlivo očistia predné sklo a zvládnu aj hustejší dážď.

Ak často jazdíte a prekáža Vám vysoká cena pohonných hmôt, pouvažujte nad prestavbou na LPG. Náklady na jej vykonanie sa Vám vrátia do jedného roka a potom už šetríte na každej plnej nádrži.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring