OTS: Bezpečne na dovolenku

TASR, 27. septembra 2012 23:57

Bratislava 27. septembra (TASR-OTS) - Aj tohtoročné horúce letné dni vytiahli množstvo ľudí k vodným plochám a do prírody. Každý podľa svojich možností si vyberá kam bude cestovať. Najobľúbenejšou destináciou Slovákov bolo aj počas tejto letnej dovolenkovej sezóny bez pochýb Chorvátsko. Jadranské more každoročne priťahuje tisícky slovenských turistov. Je charakteristické priezračnou vodou a úžasnou scenériou, ktorú dovolenkárom ponúka kamenisté pobrežie a pláže.
Výhodou dovolenkovania v Chorvátsku je relatívne krátka vzdialenosť. Väčšina dovolenkárov cestuje do Chorvátska autobusom alebo vlastným autom. Cesta autom je dostupnejšia a časovo rýchlejšia. Existuje aj možnosť objednať si dovolenku letecky do niektorej z destinácií, ktorá disponuje letiskom, pričom odlet je z Bratislavského letiska.
Pred cestou autom na dovolenku nielen do Chorvátska, ale aj do ktorejkoľvek inej krajiny odporúčame každému vodičovi sa dobre vyspať a pripraviť sa na niekoľko hodinovú cestu. Netreba zabúdať ani na adekvátnu výbavu auta, medzi ktorú bezprostredne patria autodoplnky, reflexné vesty a v prípade cesty do horských oblastí (najmä v zimných mesiacoch) netreba zabúdať ani na reťaze. Nikdy neviete, čo vás môže zastihnúť bez ohľadu na aktuálne ročné obdobie. Stačí, aby sa vám prešmykli pneumatiky a nehoda je na svete. Nezabúdajte dbať na bezpečnosť a jednotlivé aspekty, ktoré znižujú riziko nehody. Nikto z vás predsa nemá záujem skončiť v nemocnici a stráviť tam nechcenú dovolenku. Kto by predsa chcel namiesto pobytu pri vode ležať v nemocnici? Nikto. Radšej si v pokoji poležíme pri mori, zaplávame a popritom si môžeme vychutnať aj elektronické cigarety. Už teraz Vám prajeme šťastnú cestu a príjemnú dovolenku.
Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji pop


Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring