OTS: BLEPHAROPLASTIKA

TASR-OTS, 27. novembra 2012 12:01

Bratislava 27. novembra (TASR-OTS) - Blepharoplastika napríklad v Trenčíne je estetická operácia dolných alebo horných viečok, ktorá je v kozmetickej chirurgii veľmi častá. Rovnako, ako je dnes veľmi časté vykurovanie hál pomocou infražiaričov.

Čo dosiahneme pomocou blepharoplastiky? Odstránenie kožných previsov horných viečok, vačkov a previsov viečok dolných. Keď by sme zobrali váhy, zistíme, že sa tak zbavíme nadbytku kože a predočnicového tuku, čo môže byť pre nás veľmi dôležité, rovnako ako pre firmu spracovanie účtovníctva.

Čo je najčastejšou príčinou takejto operácie? Koža rokmi stráca svoju elasticitu, pričom dochádza k jej previsu a uvoľneniu kože a svalových vlákien. Takéto zmeny vznikajú u všetkých ľudí, u niektorých má tento proces rýchlejší priebeh, u niektorých pomalší. Pod jemnou kožou viečok sú často viditeľné vaky. Ich príčinou je vyhreznutie tuku.

Dôležité kroky pred operáciou: 7 – 10 dní pre operáciou sa nesmú užívať lieky, ktoré môžu zvyšovať pooperačnú krvácavosť a všetky prípravky, ktoré obsahujú kyselinu acetylsalicylovú. Pred operáciou je veľmi dôležitá aj správna životospráva. Na proces hojenia má negatívny vplyv aj fajčenie kvôli škodlivému účinku nikotínu na prekrvenie tkanív.

Priebeh samotnej operácie: môžeme vykonávať blepharoplastiku horných alebo dolných viečok, prípadne oboch, vtedy však najprv horných a s odstupom 2-3 mesiacov pristupujeme aj ku korekcii dolných viečok. Pri operácii sa vyznačí prebytok kože a viečko sa znecitliví anestetikom. Následne sa prebytok kože odstráni. Jazva horného viečka nie je pri otvorených očiach viditeľná. Pri operácii dolných viečok je rez vedený tesne pod jeho horným okrajom, takže ani tu nie je jazva neskôr nápadná. Operácia aj celý pooperačný priebeh sú nebolestivé, pacient odchádza domov po odstránení obväzu. Rany si ošetruje sám v domácom prostredí veľmi jednoduchým spôsobom. Rekonvalescencia trvá týždeň po operácii, kedy sa odstraňujú aj stehy. Drobné opuchy a modrinky môžu byť jemne viditeľné do dvoch týždňov.

Blepharoplastika môže byť dobrým námetom rigoróznej práce.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring