OTS: Brain Navi hlási 100. chirurgický zákrok vykonaný pomocou NaoTrac

TASR, 16. januára 2024 15:23

OTS: Brain Navi hlási 100. chirurgický zákrok vykonaný pomocou NaoTrac

Hsinchu 16. januára (TASAR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Brain Navi oznámila jubilejný 100. prípad využitia svojho neurochirurgického navigačného robota. Prípad s číslom 100. vykonal riaditeľ neurochirurgického oddelenia Dr. Hao-Yu Chuang v nemocnici Annan v taiwanskom Tainane.

„Je mi potešením byť svedkom tohto obrovského míľnika, ktorý preukazuje pokroky v klinickom využívaní chirurgického navigačného robota NaoTrac. S radosťou sprístupňujeme výhody tejto špičkovej chirurgickej technológie svojim pacientom," povedal Dr. Hao-Yu Chuang. „Jednou z hlavných výhod oproti iným systémom je, že môžeme presne zaregistrovať anatómiu lebky v akejkoľvek polohe pacienta vrátane bočnej polohy a polohy na chrbte."

Na Taiwane už bol systém nainštalovaný v niekoľkých nemocniciach. Riaditeľ neurochirurgického oddelenia Čínskej univerzitnej nemocnice Chun-Chung Chen uviedol: „V minulosti sme mohli liečiť krvnú zrazeninu v mozgu len naslepo, teraz môžeme naplánovať trasu, v reálnom čase ju kontrolovať a dokonale dokončiť postup." Ďalší riaditeľ, Dr. Jeng-Hung Guo povedal: „Vďaka rýchlej registrácii pomocou NaoTrac sa skracuje čas chirurgického zákroku a pacient sa rýchlejšie zotavuje. Prístroj NaoTrac sa veľmi dobre osvedčil v prípadoch intracerebrálneho krvácania, najmä pri objemoch zrazenín menších ako 30 ml, ale so závažnými príznakmi, a poskytol týmto pacientom alternatívne riešenie namiesto čakania na samovstrebanie."

Úplne prvým zdravotníckym zariadením, ktoré začalo používať je stredisko Hualien Tzu Chi Medical Center, ktoré využíva tento systém na operácie mozgu od prvého klinického prípadu dňa 7. novembra 2018. Vrchný vedúci, Dr. Shinn-Zong Lin povedal: „NaoTrac je presne to, čo chcú všetci neurochirurgovia. Dokáže splniť sen lekára a umožní pacientom s postihnutím vrátiť sa do života." Profesor Tsung-Lang Chiu publikoval prvý článok o systéme NaoTrac v medicínskom časopise a vysvetlil jeho účinnosť a ekonomické výhody. Jeho vlastnými slovami, „Robotický systém NaoTrac sa dá veľmi jednoducho zaradiť do našej praxe a pracovného procesu a prináša neurochirurgom aj nemocniciam efektívnosť."

Aby sa predišlo dlhému a frustrujúcemu procesu registrácie, je súčasťou NaoTrac technológia strojového videnia, ktorá dokončí registráciu pacienta a nástrojov v čase od 30 sekúnd do 3 minút.

Systém NaoTrac získal značku CE v apríli 2021 a schválenie taiwanského úradu FDA v júli 2022. Pri úvodnom uvedení na trh a predstavení na medzinárodných kongresoch sa spoločnosti Brain Navi podarilo získať cennú spätnú väzbu od veľkého počtu neurochirurgov a naďalej ich integrovať do platformy NaoTrac s cieľom uspokojiť potreby trhu.

Dr. Jerry Chen, generálny riaditeľ Brain Navi, uviedol „Sme veľmi radi, že všetkých týchto 100 zákrokov prebehlo bez akýchkoľvek komplikácií. V roku 2024 spúšťame medzinárodnú expanziu, keďže okrem Taiwanu začíname spolupracovať s partnermi v USA, Európe, Japonsku, na Blízkom východe, v Latinskej Amerike a Malajzii. Vďaka tomu budeme môcť priniesť túto technológiu do viacerých nemocníc, aby sme vylepšili ich operačné postupy a sprístupnili výhody viacerým pacientom."

O spoločnosti Brain Navi:

Brain Navi Biotechnology, popredná taiwanská chirurgická robotická spoločnosť, sa špecializuje na navrhovanie a vývoj inovatívnych technológií pre navigáciu a robotickú chirurgiu. Ich patentovaná technológia automatickej registrácie mapovania povrchu (Surface Mapping Auto-Registration Technology – SMART) prináša do chirurgie významný prelom, pretože integruje strojové videnie, robotiku a umelé rozpoznávanie, čím zjednodušuje chirurgické postupy a zobrazovanie v reálnom čase a zabezpečuje tak čo najmenej invazívne výsledky. Rýchla registrácia pacienta a automatická registrácia chirurgických nástrojov zariadením NaoTrac umožňuje chirurgom jednoducho naplánovať trasu operácie a robot zaistí presnú autonómnu navigáciu k žiadanému cieľu.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2316688/Brain_Navi_Surgery.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1873615/4490607/Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring