OTS: Budovanie priemyselného inteligentného stroja, ...

TASR, 10. júna 2024 10:32

OTS: Budovanie priemyselného inteligentného stroja, pretvorenie novej paradigmy priemyselných využití: SUPCON predstavuje prelomový transformátor s vopred vytrénovaným časovým radom (TPT)

Hangzhou 10. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť SUPCON 5. júna odhalila v Singapure svoj prelomový TPT (Time-series Pre-trained Transformer), prvý model AI časového radu, predstavila ho globálnym klientom a iniciovala jeho plné priemyselné využitie. Dr. Wenyue Ding, vedecký pracovník spoločnosti SUPCON, predstavil produkt v príspevku na tému „Presadzovanie nových hraníc AI v priemysle". TPT je založený na generatívnom rámci algoritmu AI a v rámci tréningu integruje rozsiahle dáta o výrobe, operáciách, procesoch, zariadeniach a kvalite naprieč rôznymi odvetviami. Výrazne zvyšuje efektívnosť modelovania, zjednocuje uplatnenia v priemysle a demonštruje adaptívne schopnosti v rôznych jednotkách a podmienkach, čo umožňuje vysoko presné a spoľahlivé aplikácie s uzavretou slučkou. TPT je pripravený stáť na čele zrýchlenie komplexnej inteligentizácie v spracovateľskom odvetví.

Hlboké ponorenie do základných priemyselných scenárov

V posledných rokoch si umelá inteligencia získala celosvetovú pozornosť a nastala éra umelej inteligencie s nástupom obsahu generovaného umelou inteligenciou (AIGC). Aktuálne skúmame uplatnenie AI v priemyselných scenároch s cieľom zlepšiť efektívnosť výroby a riešiť výzvy priemyslu.

Proces priemyselnej prevádzky však prevažne zaznamenávajú a charakterizujú údaje časových radov, zatiaľ čo existujúce modely AI nedokážu riešiť základné výzvy, ako sú abnormálne varovania, optimalizácia prevádzky a riadenia a analýza úzkeho miesta. Priekopnícky TPT spoločnosti SUPCON, prvý predtrénovaný transformátor časových radov v spracovateľskom priemysle, prinesie revolúciu v dátových aplikáciách a ako nová generácia priemyselného inteligentného stroja bude poháňať udržateľný priemyselný rozvoj. Okrem toho to znamená míľnik v snahe spoločnosti SUPCON vytvoriť svoju výhodu „AI+data" a pokročiť v inováciách a implementáciách umelej inteligencie.

Viacnásobná, zovšeobecnená a spoľahlivá

SUPCON TPT má tri charakteristické vlastnosti: všestrannosť, zovšeobecnenie a spoľahlivosť.

Všestrannosť: TPT integruje simuláciu a predikciu pre rôzne priemyselné úlohy pomocou tréningu s rôznorodými predikciami cyklov a dynamickými simuláciami ustáleného stavu, čím efektívne zvláda komplexné scenáre zjednotením analýzy, optimalizácie a riadenia.

Zovšeobecnenie: TPT zhromažďuje obrovské údaje pre školenie vopred a učí sa zákony o prevádzke v priemysle. Dá sa opätovne použiť v rôznych jednotkách a podmienkach, čo preukazuje silné adaptačné schopnosti.

Spoľahlivosť: TPT ponúka vyššiu presnosť a inkluzívnosť ako tradičné modely AI, čo umožňuje presné ovládanie pre optimalizovanú, uzavretú výrobu v priemyselných útvaroch.

Preformulovanie novej paradigmy priemyselných uplatnení

priemyselnom sektore TPT spôsobí revolúciu v tradičných fragmentovaných priemyselných aplikáciách a dátach, pričom sa zmení z tradičného režimu „N modelov + N aplikácií" na novú paradigmu „TPT + 1 softvéru" v závode.

Uplatnenia TPT spoločnosti SUPCON dosiahli prielom v rôznych útvaroch, od chlór-alkalických, tepelných elektrární až po petrochemické závody. TPT dodáva týmto výrobným jednotkám „inteligentný mozog", ktorý im umožňuje autonómne „myslieť" a „komunikovať" ako odborníci, pričom monitoruje a optimalizuje operácie jednotky. Tým sa dosiahnu ciele zlepšenia efektívnosti, stabilnej prevádzky a zvýšenia ziskov, čo v konečnom dôsledku vyrieši nevyriešené problémy.

Spoločnosť SUPCON aktuálne zrýchľuje svoje úsilie v oblasti technológií AI s cieľom viesť rast priemyselnej umelej inteligencie so svojím novým poslaním a víziou. Spoločnosť sa zaviazala podporovať udržateľný priemyselný rozvoj pomocou AI a začať novú éru procesného priemyslu smerom k AGI. Globálne spustenie TPT a jeho následné rozsiahle priemyselné aplikácie nepochybne predstavujú významný míľnik na tejto veľkej transformačnej ceste.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring