OTS: CATL a Stellantis podpisujú strategické memorandum ...

TASR, 21. novembra 2023 16:06

OTS: CATL a Stellantis podpisujú strategické memorandum o porozumení pre lokálne dodávky LFP batérií pre európsky trh

• Memorandum o porozumení načrtáva spoločný vývoj plánu najmodernejších technológií a budúcich možností hodnotového reťazca v odvetví výroby batérií.

• CATL a Stellantis zvažujú možnosť spoločnej investície vo forme spoločného podniku s rovnocenným podielom

• Stellantis sa zameriava na využitie lítium-železofosfátových (LFP) batérií na napájanie elektrických vozidiel vlastnej výroby v Európe, čím napĺňa svoje dravé ciele v oblasti elektrifikácie Dare Forward 2030

Ningde 21. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosti CATL and Stellantis N.V. dnes oznámili podpísanie nezáväzného memoranda o porozumení (MoP) týkajúceho sa lokálnych dodávok batériových článkov a LFP modulov na napájanie výroby elektrických vozidiel Stellantis v Európe. Na ďalšiu podporu výbojnej dravej elektrifikačnej stratégie Stellantis, obe spoločnosti zvažujú možnosť vytvorenia spoločného podniku s rovnocenným podielom.

MoP načrtáva dlhodobú spoluprácu medzi CATL a Stellantis na dvoch strategických frontoch: vytvorenie ambiciózneho technologického plánu na podporu výroby špičkových elektrických vozidiel Stellantis a nachádzanie príležitostí na ďalšie posilnenie hodnotového reťazca v oblasti výroby batérií.

„Toto memorandum o porozumení s CATL týkajúce sa chemického zloženia LFP batérií je ďalšou zložkou našej dlhodobej stratégie na ochranu nezávislosti mobility pre európsku strednú triedu," povedal generálny riaditeľ Stellantis Carlos Tavares. „CATL je lídrom v tomto odvetví a spolu s našimi jedinečnými značkami vozidiel prinesieme našim zákazníkom inovatívnu a dostupnú technológiu batérií, a zároveň nám to do roku 2038 pomôže dosiahnuť našu ambíciu nulových emisií uhlíka."

„Sme veľmi radi, že vieme posunúť našu spoluprácu so spoločnosťou Stellantis na ďalšiu úroveň. Vďaka dlhoročným skúsenostiam Stellantis s výrobou automobilov a vďaka modernej technológii CATL batérií veríme, že toto partnerstvo bude rozhodujúcim krokom na ceste oboch strán k naplneniu cieľov v oblasti uhlíkovej neutrality," prehlásil Robin Zeng, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti CATL. „Naďalej sa budeme snažiť poskytovať našim partnerom konkurencieschopnejšie a udržateľnejšie riešenia na podporu globálnej energetickej transformácie."

Vďaka dlhej životnosti a vysokej tepelnej stabilite môže LFP technológia umožniť firme Stellantis ponúkať vysokokvalitné, odolné a cenovo dostupné elektromobily v segmente osobných vozidiel, crossoverov a SUV B a C.

Ako súčasť strategického plánu Dare Forward 2030 Stellantis oznámil plány dosiahnuť do roku 2030 100 % predajný mix batériových elektrických vozidiel osobných automobilov (BEV) v Európe a 50 % predajný mix osobných automobilov a ľahkých nákladných BEV vozidiel v Spojených štátoch. Stellantis je na dobrej ceste stať sa do roku 2038spoločnosťou s nulovými emisiami oxidu uhličitého. Stellantis pracuje na celom rade partnerstiev s cieľom zabezpečiť stabilné dodávky kľúčových materiálov s nízkym podielom uhlíka a s víziou elektrifikovanej budúcnosti sveta osobných automobilov.

Viac informácií nájdete na https://www.catl.com/en/

X: https://twitter.com/catl_official

Meta: https://www.facebook.com/CATLOfficial/

YouTube: https://www.youtube.com/c/CATLOfficial

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2282442/CATLandStellantis.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring