OTS: CCTV+: Očarená provinciou Ťiang-si - Lovely Flower

TASR, 26. októbra 2023 9:26

Peking 25. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Cheng Linyao je dedičkou nehmotného dedičstva modrobieleho porcelánu z Jingdezhenu. V roku 2020 ju a jej tureckého manžela Hakena inšpiroval jeden kosatec v Istanbule. Kvetinu preniesli cez oceány do mesta Jingdezhen a vytvorili z nej Lovely Flower, majstrovské dielo z keramiky, ktoré v roku 2022 vyhralo súťaž Ceramics Creative Design (Copyright) na piatom arabskom festivale umenia.

V roku 2013 prišiel do Číny Haken – nadšenec pre keramiku. Po tom ako generálny tajomník Si Ťin-pching navrhol iniciatívu Jeden pás, jedna cesta, rýchlo rozpoznal potenciál trhu s keramikou. Na 115. ročníku Kantonského veľtrhu v roku 2014 sa zoznámil s Cheng Linyao a zamilovali sa do seba. Neskôr začali podnikať v oblasti vývozu keramiky do krajín pozdĺž Pásu a cesty.

S rozvojom dopravnej infraštruktúry, ako je CR Express, bola v poslednom desaťročí Jingdezhenská keramika dodávaná na objednávky Hakena rýchlejšie a ďalej. V priebehu rokov sa Haken podelil o krásu Jingdezhenskej keramiky so svojimi zahraničnými priateľmi. Hovorieva im: „Neberte ma vážne! Príďte navštíviť Jingdezhen a vytvorte si vlastné porcelánové diela! Až potom môžete skutočne oceniť remeselnú zručnosť a náročnosť ich tvorby."

Haken sa dozvedel viac o bohatej kultúre a výtvarnom umení Jingdezhenskej keramiky počas tvorby Lovely Flowers. Cheng Linyao hovorí, že toto dielo odráža živú krásu kvetov a vyjadruje jej a Hakenovu lásku a nádej pre budúcu generáciu.

Povedala, že Jingdezhenská keramika môže vďaka svojim historickým koreňom spájať ľudí z krajín pozdĺž Pásu a cesty lepšie ako akékoľvek iné výrobky vyrobené v Číne Cheng Linyao sa s nadšením delí o kultúru svojho rodného mesta so svetom a nadväzuje na dedičstvo modro-bieleho porcelánu z Jingdezhenu. Pracuje na založení Asociácie pre kultúrny výskum modro-bieleho platanu (Blue and White Sycamore Culture Research Association), aby predviedla a oslávila keramické umenie mesta Jingdezhen prostredníctvom svetoznámeho „porcelánu s modro-bielym vzorom platanu". Dúfa, že asociácia pomôže pomocou keramiky vytvoriť trvalé priateľské a kultúrne putá medzi Čínou a ostatnými krajinami pozdĺž Pásu a cesty.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2257163/Enamored_by_Jiangxi___Lovely_Flower.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring