OTS: CCTV+: V Kunmingu zažiarili svetové talenty: víťazi 16. ...

OTS, 3. novembra 2023 14:48

OTS: CCTV+: V Kunmingu zažiarili svetové talenty: víťazi 16. ročníka jazykovej súťaže v čínštine (Chinese Bridge) pre zahraničných študentov

PEKING, 3. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ -- 30. októbra 2023 sa v Kunmingu, hlavnom meste juhozápadnej čínskej provincie Yunnan, uskutočnilo finále a slávnostné odovzdávanie cien 16. ročníka súťaže v ovládaní čínštiny (Chinese Bridge) pre zahraničných stredoškolákov, ako aj 3. ročníka programu Čínsky most – čínska šou (Chinese Bridge-Chinese Show) pre zahraničných žiakov základných škôl.

Na „Čínskom moste" kvitnúcom mladosťou predviedlo svoju znalosť čínštiny 168 študentov základných a stredných škôl z 97 krajín.

Vo finále sa o celosvetové uznanie uchádzajú šampióni z piatich kontinentov. Súťaž pozostáva z rôznych častí, napríklad z vedomostného kola a talentovej súťaže.

Daniel z Ruska si odniesol svetový majstrovský titul v 16. svetovej čínskej súťaži „Chinese Bridge" študentov stredných škôl, zatiaľ čo BaiAili z Čiernej Hory vyhral v rámci „Chinese Bridge" celosvetové prvenstvo v 3. svetovej čínskej šou žiakov základných škôl.

„Chinese Bridge" je každoročná medzinárodná súťaž, v ktorej nečínski študenti preukazujú svoju všestrannú schopnosť používať čínsky jazyk a znalosti čínskej kultúry.

Tohtoročný „Chinese Bridge" je spojením študijnej cesty, hodnotením jazykových a kultúrnych znalostí a interaktívnou skúsenosťou, ktorá spája súťaž v ovládaní čínštiny s kultúrnym zážitkom.

Od svojho založenia v roku 2002 sa do súťaže zapojilo viac ako 1,5 milióna mladých ľudí z vyše 160 krajín a regiónov z celého sveta.

Video – https://mma.prnewswire.com/media/2264629/1.mp4
Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2264628/image_5016366_30985588.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring