OTS: CCTV+: Vplyv otca na Xi Jinpinga, aby konal ...

OTS, 18. júna 2024 9:28

OTS: CCTV+: Vplyv otca na Xi Jinpinga, aby konal ako verejný služobník ľudu

Peking 18. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Pre čínskeho prezidenta Xi Jinpinga sú slová a činy jeho otca Xi Zhongxuna (1913 –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 2002), ktoré stelesňujú zásadu „konať ako verejný služobník ľudu", veľkým rodinným dedičstvom, ktoré je hlboko zakorenené v jeho pohľade na život, prácu a filozofiu.

Vo výstavnej hale bývalého prefektúrneho výboru strany okresu Suide v severozápadnej čínskej provincii Shaanxi obzvlášť zaujme jeden riadok slov: „sedieť vzpriamene na strane ľudu". Výrok vyslovil Xi Zhongxun, ktorý bol kedysi aj vedúcim strany okresu Suide.

„Môj otec od nás žiadal, aby sme žili jednoducho. Oblečenie sme mávali nielen opravované, ale aj zdedené po starších bratoch a sestrách. Starší bratia odovzdávali svoje oblečenie mladším sestrám a tie ho potom dávali ďalej mladším bratom. Nesmeli sme na tanieri nechať ani len zrnko ryže. Moja rodina má prísne revolučné tradície," povedal prezident Xi Jinping.

Xi Zhongxun učil svoje deti slovami a činmi a vyžadoval, aby zostali verní svojim zámerom. Bol človekom „z ľudu", ľud nosil vo svojom srdci a celý život praktizoval líniu más.

Slová a činy Xi Zhongxuna mali na Xi Jinpinga hlboký vplyv. Od malej dedinky po Ústredný výbor strany a od tajomníka dedinskej pobočky strany po generálneho tajomníka strany, Xi Jinpingovi vždy záležalo na ľuďoch a krajine, oddane pracoval pre ľud a za svoj najvyšší cieľ považoval túžbu ľudu po lepšom živote.

„Jeho požiadavkou je dobre pracovať, dobre študovať a všetko dobre zvládať. To je pre nás motto, ktoré musíme odovzdať ďalším generáciám. Keď sa Xi Zhongxun pridal k revolúcii, nepovažoval sám seba za káder, ale za obyčajného človeka, ktorý robí masovú prácu dedinu za dedinou, domácnosť za domácnosťou," povedala Qi Xin, matka Xi Jinpinga.

„Vždy bol presvedčený, že by som mal byť súčasťou ľudu a nikdy by som sa od neho nemal odtrhnúť. Môj starý otec bol farmár, môj otec sa pridal k revolúcii ako farmár a ja sám som pracoval ako farmár sedem rokov. Vždy mi záležalo na tom, čo trápi ľudí. Záujmy ľudí sú tie najdôležitejšie," povedal prezident Xi Jinping.

„Z činov ľudí, pre ľudí, majú prospech ľudia." Tieto slová a činy Xiho otca sú posolstvom, dedičstvom a podporou revolučného ducha dvoch generácií čínskych komunistov. Vyjadrujú hlbokú lásku medzi otcom a synom, ako aj oddanosť konať ako štátny zamestnanec pre ľud.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=PuYUwsUow8s

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring