OTS: CCTV+: Xi zdôrazňuje rodinné väzby pre blaho ľudí a národa

OTS, 15. mája 2024 11:34

Peking 15. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Čínsky prezident Xi Jinping pri viacerých príležitostiach zdôraznil čínsku tradíciu silných rodinných väzieb, najmä starostlivosť matky, a jej význam pre blaho ľudí a národný rozvoj.

Pred Dňom matiek, ktorý pripadá na 12. mája tohto roku, zverejnila v sobotu China Media Group (CMG) príbehy, ktoré opisujú postrehy a citácie čínskeho prezidenta o materstve a rodinnej náklonnosti na počesť tradičných cností čínskeho národa.

Pri odovzdávaní svojich pozdravov pri príležitosti Sviatkov jari v roku 2015 Xi Jinping citoval báseň „Pieseň syna na rozlúčku" od Meng Jiao z dynastie Tang (618 – 907), aby vysvetlil, ako sa tradícia silných rodinných väzieb počas celej histórie nezmenila.

„Z nití, ktoré tká ruka matkina, vzchádza róba na rozlúčku pre syna. Steh za stehom rozsieva než odíde z obavy, že jeho návrat už pozdný bude," citoval Xi Jinping.

„Čínsky národ si vždy vážil rodinu a už od dávnych čias si ctil rodinné väzby," povedal.

Xi Jinping v roku 2016 na konferencii na počesť modelových rodín v celej Číne vyzval na úsilie o posilnenie cnosti a zdvorilosti v čínskych rodinách s cieľom vytvoriť dôležitý základ pre národný rozvoj, pokrok a sociálnu harmóniu.

Povedal, že láskavá matka vychovávajúca deti oddané svojej rodine, je jednou z tradičných cností čínskeho národa.

„Rodina nielenže poskytuje miesto, kde prebýva fyzické telo, ale je aj miestom, kde spočívajú srdcia ľudí. Krajine a národu sa môže dobre dariť len vtedy, keď sa dobre darí ich rodinám," povedal Si Ťin-pching.

Čínsky prezident si vždy vážil rodinu. Na oslavách Sviatkov jari v roku 2017 zahrali slová Si Ťin-pchinga o opätovnom zjednotení rodín na citlivú strunu stoviek miliónov ľudí.

„Ľudia sa môžu venovať práci, obetovať spánok a jedlo, môžu sa ponáhľať na rôzne miesta, aby si zarobili na živobytie. Nemali by však zabúdať na skutočné ľudské vzťahy, ani by si nemali dovoliť vzdialiť sa natoľko, aby tieto vzťahy prerušili. Uprostred každodennej zaneprázdnenosti by sme nemali zabúdať na skutočné ľudské vzťahy. V neúnavnej honbe dňom a nocou by sme nemali prehliadať takéto súvislosti," povedal.

Si Ťin-pching, ktorý pochádza z ľudu a vyrastal v dobrej rodinnej atmosfére, nikdy nezabudne na dôležitosť šťastia, o ktoré desiatky miliónov rodín usilujú, pretože neustále zdôrazňuje rodinu, rodinné vzdelávanie a rodinnú tradíciu.

Odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=UK2buERrf_I

Video – https://www.youtube.com/watch?v=UK2buERrf_I

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring