OTS: Celosvetová prehliadka poézie: CGTN privíta ...

TASR, 2. januára 2024 9:03

OTS: Celosvetová prehliadka poézie: CGTN privíta rok 2024 s globálnym živým streamom

Peking 2. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Keď sa budeme v nedeľu lúčiť s rokom 2023 a privítame rok 2024, spustí CGTN 24-hodinový nepretržitý živý stream „Prečítaj báseň" (Read a Poem) v siedmich mestách po celom svete na privítanie nového roka s priateľmi a rodinou z celého sveta.

24-hodinové podujatie sa začne o 8:00 GMT (16:00 pekinského času) a zúčastnia sa ho hostia v mestách Sydney, Si-an, Čangša, Almaty, Káhira, Paríž a Mexico City. Obyvatelia týchto siedmych miest budú pozvaní naživo rozprávať do našej streamovacej kamery o svojich novoročných predsavzatiach, recitovať básne alebo zaželať ostatným všetko dobré.

Stretnutie s Číňanmi v zahraničí aj miestnymi obyvateľmi v Sydney nám umožní privítať nový rok a zároveň spoznávať rozdiely a podobnosti medzi čínskou a austrálskou kultúrou. V očakávaní prvého úsvitu roku 2024 si vychutnáme aj slávny silvestrovský ohňostroj v meste.

V Si-an, hlavnom meste severozápadnej čínskej provincie Šen-si vás vezmeme na prehliadku po zábavnom parku pod názvom „Najdlhší deň v Čchang-an", kde si môžete pozrieť prekrásne starobylé tance a vypočuť hudbu z dynastie Tchang (618–907). Miestni obyvatelia a fanúšikovia hanfu sa budú tiež môcť zúčastniť oslavy pri Južnej mestskej bráne.

Pri návšteve Čangša, hlavnom meste provincie Hunan, sa zastavíme na historickej ulici Taiping, kde si vychutnáme tradičnú hunanskú kuchyňu, a pozrieme sa do múzea Changsha Tongguan Kiln Museum, kde môžeme obdivovať jemný porcelán. Na stálej výstave veľtrhu China-Africa Economic and Trade Expo sa dozvieme viac o kultúrnych, obchodných a hospodárskych kontaktoch Číny a Afriky. Medzitým sa diváci môže spojiť online s kamarátmi z Číny a Afriky a popri tom počúvať lyrickú krásu poézie.

Pozveme Číňanov žijúcich v zahraničí a miestnych priateľov v kazašskej Almaty na námestie Abaj, ktoré nesie meno zaslúžilého národného básnika Abaja Kunanbajeva, aby objavili krásu tradičných remesiel z Číny a Kazachstanu, ako aj pôvab regionálnej hudby a tanca.

Keď prídeme do Káhiry, prevezieme sa loďou po Níle a budeme oslavovať na brehu s miestnymi bubeníkmi a hudobníkmi. Na privítanie nového roka si zaspievame piesne umelcov a básnikov.

Našou ďalšou zastávkou bude Chinese Cultural Center v Paríži, kde sa stretneme s miestnymi fanúšikmi hanfu, čínskymi emigrantami a významnými menami z umeleckého sveta. Spoločne privítame nový rok pri pohľade na úžasné panorámy Paríža.

Na záver navštívime slávnu sochu Anjela nezávislosti v Mexico City a pripojíme sa k tradičným silvestrovským oslavám spolu s miestnymi obyvateľmi a mexickými používateľmi internetu.

Pridajte sa k nám a zažite úchvatnú poetickú slávnosť, na ktorej sa stretnú ľudia z rôznych prostredí, a podelia sa o hlboké emócie o živote. Podujatie slúži účastníkom ako priestor na zmysluplné diskusie o vyhliadkach a túžbach blížiaceho sa nového roka plného očakávaní.

https://news.cgtn.com/news/2023-12-29/A-worldwide-poetry-journey-CGTN-rings-in-2024-with-global-livestream-1pTWCECTIpq/p.html

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2308759/Official_poster_CGTN_s_Read_a_Poem_livestreaming_event_CGTN.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring